Hét blog voor de ervaren assistant

Een leuke en gezellige dag!

Op dinsdag 4 februari gingen wij op pad met de trein naar Utrecht Centraal voor het Nationaal Secretaresse Congres 2014. Na de ontvangst met een kopje koffie/thee werden we richting de congreszaal begeleid.

De dag werd aan elkaar gepraat door de humoristische Titia Huisman. Dit droeg bij aan een ontspannen sfeer. Wat ons het meeste is bijgebleven is de presentatie van Jildou van der Bijl, hoofdredacteur van de LINDA. Wat een inspirerende en enthousiaste persoonlijkheid! De hele gedachte achter het merk LINDA met de “10 geboden” kwam goed over. Het beeldmateriaal droeg daar natuurlijk aan bij. De secretaresse van Jildou was ook aanwezig en werd na afloop van de presentatie onderworpen aan de vraag: “wat is de kracht van jullie samenwerking”?

Na getrakteerd te zijn op een lekkere, uitgebreide lunch wilden alle vrouwen zo snel mogelijk weer naar de congreszaal. De enige, mannelijke gastspreker was namelijk gearriveerd: John Williams. “De kracht van positief denken”, zo luidt zijn presentatie. Hij begon met een filmpje over zijn debuut als ‘dansende Beyonce’. John zei dat hij nog nooit zo zenuwachtig was geweest voor een optreden! John nam ons mee door zijn levensverhaal als klein jongetje, student, aankomend profvoetballer en uiteindelijk als presentator bij RTL. Een grappig en enthousiast verhaal.

Verrassend was gastspreker Margriet Sitskoorn, klinische neuropsychologie. Het lukte haar om ons allemaal te manipuleren met een ‘simpel’ rekensommetje. Soms werken de hersenen toch anders dan dat we willen. Je handtekening zetten en tegelijkertijd je rechtbeen rondjes laten draaien kan niet tegelijk. Margriet heeft ons dit zelf laten ervaren. Ook weten we nu precies hoe we mannen moeten manipuleren. En reken maar dat veel dames die aanwezig waren dit al uitgeprobeerd hebben.

Al met al vonden wij het een leuke, gezellige dag. De catering was goed verzorgd en we hebben kunnen praten met onze collega”s uit het vakgebied.Geschreven door: Irma Saris en Milou Profijt, Witteveen+Bos
Bekijk hier de volledig terugblik van het congres: www.secretaressecongres.nl

Over Ruud Heijnen

Bekijk ook

Verrassing secretaresse

3 Tips voor meer werkgeluk als secretaresse

De meesten van ons besteden zo’n 60 tot 70 procent van onze kostbare tijd op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *