Hét blog voor de ervaren assistant

Ken jezelf, ben jezelf. Luister naar je interne leider

Veel secretaresses denken dat persoonlijk leiderschap alleen geldt voor managers. Het klopt dat een manager formeel leiding geeft. Los van een formele leider geef je ook leiding aan jezelf. Dat is je eigen interne leider. Die je vertelt je wat je wilt doen, waar je wel en niet betrokken bij wilt zijn, welke behoeften en grenzen je hebt, welke kwaliteiten en valkuilen bij jou horen.

Zelfonderzoek
Persoonlijk leiderschap begint met zelfkennis en het doen van zelfonderzoek. Je moet duidelijk voor ogen hebben wat je zakelijk wilt bereiken en wat je doelen zijn. Je wilt weten wat je kunt en wat je leuk vindt. Waar loop je helemaal warm voor? Waar heb je een bloedhekel aan? De ontwikkelingen in het secretaressevak leggen het accent sterker op een krachtig persoonlijk leiderschap. In plaats van onder de manager staan, sta je veel meer naast de manager. Je kunt een aanvullende bijdrage leveren als het gaat over inzichten, visie en inhoudelijke vakkennis. Door het plaats- en tijdonafhankelijke werken is het belangrijk om pro-actief en krachtig te kunnen communiceren vanuit een goed gevoel van eigenwaarde en zonder belemmeringen.

Wat zegt jouw stemmetje over deze “levens”vragen?

  • Welke waarde heb jij als secretaresse voor de organisatie?
  • Wat doe jij om jezelf te ontwikkelen en wat merken anderen van jouw acties op dat vlak?
  • Haal jij op dit moment in je werk het beste uit jezelf?
  • Wanneer voel je je vitaal en energiek in je werk en wat doe je om zelf dat gevoel te krijgen?
  • Hoe communiceer jij met anderen?
  • Hoe profileer jij je en maak je het onderscheid?
  • Wie ben jij en wat wil jij?

Begin met stap 1
De eerste stap die je kunt zetten op deze tocht is jezelf leren leiden en niet geleid te worden door jouw automatische gedachten, emoties of omgeving. Maak bewust wat je vaak onbewust in het leven neerzet en maak dan keuzes die bij jou passen!

Een hele uitdaging waarin je prachtige stappen kunt maken en dichter bij jezelf komt en wat je echt wilt. Als je je oren en ogen kritisch opent, zul je zien dat er veel meer met deze vragen bezig zijn. Praat erover, lees boeken of ga nog een stap verder en maak er echt werk van.

Heel erg waardevol!

Kristine Ates

Bekijk ons totale opleidingsaanbod

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *