Hét blog voor de ervaren assistant

Bestuur jij de bus van je leven?

In ons leven rijden we met veel verschillende bussen mee. Dat doen we net zolang totdat we onze eigen bus hebben, en zelf achter het stuur zitten.

Als we geboren worden rijden we mee met de bus van onze ouders. Onze ouders bepalen waar we naar toegaan, en bepalen hoe de bus eruit ziet, en hoe hard er wordt gereden. Ze bepalen ook waar je zit in de bus. Later ga je naar school. Je gaat naar school in de bus van je ouders, maar op school stap je over in de bus van je leraren. Die zitten dan aan het stuur, en bepalen waar jij zit en wanneer je weer uit mag stappen.

Hoe ouder we worden hoe vaker we al in onze eigen bus mogen stappen. Dat begint na schooltijd als we spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Dan bepaal je zelf de weg en bepaal je welke vriendjes mee mogen rijden in jouw bus, of je bepaalt met welke bus jijzelf meegaat. Toch rij je nog steeds vaak mee met de bus van je ouders, van de leraren, en misschien ook in de bus van de trainers op de sportverenging, of van docenten op de toneelschool.

Op een goed moment is het zover, je bent klaar om in jouw bus te gaan rijden. En jij gaat bepalen wie er allemaal meegaan. Misschien zit je eerst alleen zelf aan het stuur, met een bus vol vrienden. Sommigen stappen onderweg uit, weer nieuwe vrienden stappen in. Misschien rijden die vrienden soms een stukje in jouw bus.

Weer later stapt een partner in, en ook die partner zal af en toe rijden in jouw bus, en soms rij je mee in zijn bus. Let er wel op dat jij bij jouw bus aan het stuur blijft zitten. Het is niet erg om af en toe het stuur uit handen te geven, zolang je maar wel de koers bepaalt. En bepaalt bij welke halte jouw bus stopt, of bij welke halte de bus juist doorrijdt.

Het is jouw bus. Het is jouw leven. En jij bepaalt welke optie in jouw bus jij belangrijk vindt. Of dat je een oude bus hebt, of een nieuwe, of een paarse, of een blauwe, een luidruchtige, of een stille, een comfortabele, of een ongemakkelijke bus. Wat je ook kiest en wilt, bedenk dat het jouw bus is. En jij zit dus achter het stuur!

Photo credit: Infrogmation of New Orleans / Foter / CC BY-SA

Over eduard van brakel

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *