Hét blog voor de ervaren assistant

Secretary Power Class: ‘Een after-lunch-dip is geweldig’

Opeens stond de hele zaal in het WTC in Rotterdam als de aap “Bokito”. De benen wat wijder, de armen ook gespreid op tafel, de kin omhoog en een vastberaden blik in de ogen. Alle aanwezige secretaresses gingen “los” in deze power-houding die werd aangedragen door Ben Tiggelaar.”Je brein zegt nu tegen je dat je best wat meer ruimte mag innemen op deze aarde”, hield Tiggelaar de secretaresses voor. Eerder had Tiggelaar al een andere powerhouding besproken: wat de handen achter het hoofd, lui in een stoel zitten, met de benen op tafel. Het energielevel werd gelijk nog hoger in de zaal.Richting en Actie
Overspoeld met tips en tools werden de deelnemers van de Secretary Power Class. “Richting en Actie”, zo klonk het uit de mond van Tiggelaar. “Luister meer naar je hart dan naar je angsten”, zei Michiel Drijber en “geloof niet wat je denkt, maar onderzoek of het waar is”, was een uitspraak van Huub van Mackelenbergh. Bodielle Nooitgedagt gaf aan dat multitasken wel kan, dat je maar 1 ding tegelijk kan als je goed focust. En Bas Mouton vertelde dat je een enthousiast publiek nodig hebt om een goede spreker te zijn, terwijl Danielle Veneman prachtige nummers zong.De dag stond in het teken van power. Van persoonlijk leiderschap en persoonlijke effectiviteit. “Als je geen plannen maakt voor jezelf, maken anderen plannen voor jou”, zo sprak Ben Tiggelaar, om vervolgens tips te geven hoe je jouw plannen in effectieve stappen kon omzetten. Bijvoorbeeld door je plan als MAP te formuleren: Meetbaar, Actie, Persoonlijk.Laat vooroordelen thuis
Huub van Mackelenbergh vroeg de deelnemers om hun vooroordelen thuis te laten, omdat dit je kans om echt contact met iemand te maken verkleint. Verplicht nieuwsgierig zijn, was een van zijn tips. Tegelijkertijd Sprak Michiel Drijber over – hoe kan het ook anders – meer plezier en gaf concrete tips om dat te bereiken. Dagvoorzitter Bodielle Nooitgedagt gaf een workshop over multitasken en focussen en besprak de fabels en waarheden over dit onderwerp. Een after-lunch-dip is geweldig, zei ze, want dat bevordert de creativiteit.Het laatste stuk power kwam van Danielle Venemanen Bas Mouton. Alle deelnemers kregen bij hen de gelegenheid om de Obama in zichzelf te vinden. Veneman zong daarvoor zelfs het Amerikaanse volkslied. Een van de deelnemers kwam op het podium en kreeg het langste en overweldigendste applaus van de dag. Ze had de moed om een persoonlijk en heftig verhaal te delen, dat iedereen in het hart raakte, zoveel power zat er in.In 2014 weer!
Er werd dus voor 365 dagen energie en inspiratie gegeven op de Secretary Power Class. De volgende powermeeting is ook al bekend: 30 oktober 2014.

Bekijk de Secretary Power Class 2014

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …