Hét blog voor de ervaren assistant

Trend van 2019: duurzame & symbolische relatiegeschenken

Als management assistent verzorg je wel eens relatiegeschenken. Het is een echte kunst om origineel te blijven. Heb jij – in jouw zoektocht naar hét relatiegeschenk – deze trend al gesignaleerd?

Een cadeau met een boodschap

Relatiegeschenken met een boodschap waren al belangrijk, maar zijn nu nog belangrijker geworden. Je geeft niet alleen een relatiegeschenk om het geven, maar je wilt een boodschap overbrengen. Een boodschap die aansluit bij de visie of kernwaarden van jouw organisatie.

De trend van 2019: originele en symbolische geschenken die bovendien bijdragen aan een groenere wereld.

DuurzaamheidGeefeenboompje Nationaal Secretaresse dag

Duurzaamheid en MVO zijn enorm populaire begrippen waar je niet meer omheen kunt. Het klimaat verandert en of dat nu door ons komt of niet, er moet wat aan gedaan worden. Overal ter wereld wordt er daarom steeds duurzamer geproduceerd en bij elke organisatie en overheidsinstelling is duurzaamheid wel een agendapunt.

Deze focus wordt doorgetrokken in de gehele bedrijfsvoering en daarmee ook in de relatiegeschenken. Hiermee kan jouw organisatie naar zakenrelaties, potentiële klanten en medewerkers communiceren dat het duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Groene relatiegeschenken

Enkele aanbieders van relatiegeschenken concentreren zich volledig op duurzame producten die alles behalve standaard zijn. Voorbeelden hiervan zijn Groeigeschenk en Geefeenboompje.nl.

Geefeenboompje.nl biedt verschillende soorten boompjes met een eigen symboliek die voor verschillende gelegenheden ingezet kunnen worden. Zo is er het ‘Natuurlijk een boompje’, het ‘Bedankt boompje’, het ‘Zakelijke boompje’, en ga zo maar door. Je kunt de verpakking helemaal laten personaliseren met jouw eigen boodschap en bedrijfslogo. Zo gebruik je een duurzaam product als een sterke metafoor voor bijvoorbeeld ‘het samen groeien in de toekomst’.

Maak kennis tijdens Nationale Secretaresse Dag

Geefeenboompje.nl is aanwezig bij Nationale Secretaresse Dag 2019 op 18 april. Ben jij er ook? Kom dan even langs de stand om erachter te komen of dit het ultieme relatiegeschenk voor jouw organisatie is in 2019.

En: binnenkort geven we drie wijnboompjes weg van Geefeenboompje.nl. Wil jij graag meedoen met deze actie? Houd onze Facebookpagina in de gaten…

Ontdek & versterk je secretaressetalent: Nationale Secretaresse Dag

Wil jij een eerste stap zetten en jouw talent een podium geven? Dan is aankomende Nationale Secretaresse Dag jouw kans. Gebruik deze extra aandacht om verder te groeien!

Op 18 april 2019 zet je samen met 100 andere assistants jouw persoonlijke en professionele groei centraal. Je krijgt volop nieuwe inzichten en ontdekt van welke oude gewoonten je afscheid kunt nemen. Kies 3 uit deze onderwerpen (let op: de eerste workshops zijn al vol):

 1. Nationale Secretaresse Dag 2019Notuleren op strategisch niveau
 2. Ken je communicatiestijl
 3. De competenties van de toekomst
 4. Prikkel de creabea in je
 5. Hoe houd je focus?
 6. Slimmer werken met de tools van de toekomst
 7. Hoe overtuig je ego’s?
 8. Power your work
 9. Samen leren: van feedback naar feed-forward
 10. Hoe voeg je waarde toe aan de organisatie?
 11. Van eeuwige pleaser tot sparringpartner
 12. Lean werken doe je zo
 13. OneNote op het secretariaat voor beginners
 14. Powervrouwen
 15. Jouw invloed op anderen

De dag wordt inspirerend geopend en feestelijk afgesloten. Laat je verrassen!

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

èèn Reactie

 1. Wat jammer dat (win)acties alleen via Facebook gedaan kunnen worden in deze tijd waarin men zich steeds bewuster is van het wel/niet gebruiken van Social Media. Zo zijn er nog voldoende secretaresses die hier bewust niet op actief zijn en zo niet beloond kunnen worden voor hun werkinzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *