Hét blog voor de ervaren assistant

Blijven leren is een must voor elke secretaresse

Studeren naast je baan? Waarom zou je? Dat kost toch alleen maar tijd? Dat klopt. Het kost tijd, maar de waarde is groot. Studeren bij organisaties als het Secretary Management Institute betekent dat je weer op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied. Kennis veroudert immers snel en werkgevers stellen steeds hogere eisen aan hun werknemers. Studeren zorgt ervoor dat je jezelf onderscheidt van de anderen en dat je weer helemaal bij bent.

Blijven leren is een must voor elke secretaresse
Want door te blijven leren, blijf je jezelf ontwikkelen en blijf je steeds meer waarde creëren voor de organisatie én voor jezelf. Nieuwe dingen leren en toepassen geeft extra zelfvertrouwen.

De vraag is dan ook niet of je gaat studeren, maar meer wat je gaat studeren? Ga je jezelf verdiepen op een onderdeel van het vakgebied of ga je jouw kennis verbreden? Wil je een korte praktijkgerichte cursus doen of juist een langere opleiding?

Studeer wat je leuk vindt en volg je ambities
Wat je ook gaat studeren, het is belangrijk dat je de studie leuk vindt. Je kunt alleen ergens goed in worden als je het leuk vindt wat je doet. Als je echt zin in een cursus of opleiding hebt, dan werkt dat aanstekelijk voor jezelf en voor je omgeving. Jouw baas is dan eerder bereid om de studie te betalen en zelf begin je veel gemotiveerder. Daardoor is de kans dat je de opleiding af maakt ook veel groter.

Kies ook een studie die past bij je ambitie. Wil je de allerbeste secretaresse worden op financieel gebied, wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie of wil je jezelf juist meer gaan toeleggen op het organiseren van evenementen? Bij elke ambitie past een opleiding en na elke opleiding ontstaan er weer nieuwe carrièremogelijkheden.

Laat je adviseren
Het Secretary Management Institute heeft een breed en divers opleidingsaanbod. Variërend van korte workshops, tot vijfdaagse cursussen en verdiepende jaaropleidingen. Voor ieder wat wils dus.

Bekijk het totale opleidingsaanbod of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs voor een persoonlijk studie-advies: telefoon 040 – 2 974 947.

Bekijk ons opleidingsaanbod

Over eduard van brakel

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *