Hét blog voor de ervaren assistant

Wat de Assistant moet weten over Operations Management

Ongeacht branche of organisatie, de business moet vlekkeloos verlopen. Alles op voorraad, alles op tijd en alles daar waar het moet zijn. De Supply Chain is nauwkeurig afgestemd op datgene wat klanten willen. Het is belangrijk dat jij als assistant begrijpt hoe de bedrijfsprocessen samenhangen en samenwerken binnen de organisatie, waaronder ook Operations Management.

Supply Chain: van input naar output

shutterstock200170073_largeDe Supply Chain is de afdeling met echte toegevoegde waarde voor de organisatie. Zij verwerken de input (zoals bijvoorbeeld rauwe materialen) naar output (producten of diensten) en leveren deze bij de klanten.

Om een business te runnen is (real-time) informatie nodig om te weten wat waar is en wanneer. Of het nu gaat om producten of om diensten, er zijn altijd deadlines en de doorstroom van producten en diensten is belangrijk voor de omzet. Executives die hun Supply Chain effectief managen zetten hun mensen en processen efficiënter in, hebben een betere grip op kosten, meer tevreden klanten en hogere opbrengsten.

ERP systemen: inzicht

Veel bedrijven werken met ERP systemen voor hun Operations Management. Hiermee hebben zij inzicht in salesdata, inventaris, planningen van goederentransporten en logistiek en nog veel meer informatie waarmee ze een totaaloverzicht hebben van wat binnenkomt en uitgaat. Zij kunnen zo niet alleen beter hun tijd managen, maar ook:

  • Cruciale inkoop- en ontvangstprocessen vereenvoudigen.
  • Weten wat klanten nu willen en wat zij plannen voor het volgende.
  • De inventaris lean houden en vraaggestuurd leveren.
  • De middelen nemen die slimme koopbesluiten mogelijk maken en om betere voorwaarden te onderhandelen.
  • Helpen om de customer service te verbeteren, en dus ook klantrelaties.

Welke invloed heeft dit op jou?

Jouw werk vloeit vaak voort uit zaken die te maken hebben met Operations Management. Stel: jouw organisatie werkt met producten met een houdbaarheidsdatum. Echter, het transport loopt vertraging op. Meestal wordt met spoed een meeting gepland met een executive en management team, omdat problemen in de supply chain een hele organisatie kunnen stilleggen en dus heel veel schade kunnen betekenen.

Jouw rol als assistant

Als jij de Operations begrijpt van de business, schat je de ‘sense of urgency’ beter in en weet je welke afdelingen en personen bij deze processen betrokken zijn. Je kan sneller schakelen en tijd besparen door proactief de juiste mensen en middelen te verzamelen en behulpzaam te zijn bij eventuele externe communicatie.

Dit is deel 6 van de reeks blogs over het onderwerp Business Assistant:

Opleiding Business Assistant

Download brochure Business AssistantHet doel van deze 5-daagse opleiding is om jouw vak naar een hoger niveau te tillen. Wanneer je inzicht hebt in bedrijfsstructuren en -processen en een volledig geïntegreerd lid bent van een management team, draag je substantieel bij aan de productiviteit, performance en efficiency van executives, teams en bedrijven.  Je krijgt handvatten en modellen aangereikt waarmee je een sterke gesprekspartner wordt.

Bekijk de opleiding Business Assistant

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Het verschil tussen uitzenden en detacheren – en waarom Sandra van der Pluym voor dat laatste kiest

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren? Zijn dat niet twee termen voor hetzelfde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *