Hét blog voor de ervaren assistant

Interview Dorothé Schiks: de toekomst van secretaresses

Interview Dorothé Schiks: de toekomst van secretaressesDorothé Schiks is directeur van Public Support & More. Hiervoor was zij algemeen directeur van StarJob en heeft zij de fusie geleid van Secretary Plus en StarJob, op dat moment de twee grootste secretaressebureaus van Nederland.

Mede hierdoor kent Dorothé als geen ander het secretaressevak. We stelden haar vorig jaar drie vragen over de veranderingen in het secretaressevak.

Wat is de top 3 van kwaliteiten die een de secretaresse van 10 jaar geleden moest hebben?

  1. Van dienstbaar
  2. Van vaardigheden
  3. Van vragen wat u wilt

Wat is de top 3 van kwaliteiten die een secretaresse over 10 jaar moet hebben?

  1. Naar dienstverlenend
  2. Naar talenten
  3. Naar wat hebben wij te bieden

Hoe zie je het vak van secretaresse over 5 jaar? En over 10 jaar? En waarom?

Dienstverlening zal in het vak van de secretaresse altijd een rol blijven spelen. Dienstbaar is dienstverlening in opdracht van een ander. Dienstverlenend zijn komt uit de persoon zelf; de secretaresse van de toekomst zal service en eigen verantwoordelijkheid nemen om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de organisatie waarvoor ze werkt. Het is niet meer in opdracht van, het komt uit haarzelf.Competenties, vaardigheden, kennis en kunde worden in de toekomst allemaal vertaald in talent. Een CV wordt een talentenpaspoort en slimme organisaties zetten secretaresses in daar waar zij goed in zijn en daar waar ze plezier in hebben. Dit zorgt voor gemotiveerde secretaresses die het optimale uit zichzelf weten te halen.Dat betekent ook dat een secretaresse van de toekomst, nog meer dan nu, nadenkt over welke talenten zij heeft en wat zij daarmee te bieden heeft. De functie zal in de toekomst in plaats van vraag, aanbod gestuurd worden. De enigen die echt verstand hebben van het secretaressevak zijn de secretaresses zelf. Vragen aan een klant wat hij of zij verwacht van een secretaresse is daarmee verleden tijd. Dat vraagt een hoop van de secretaresse in de toekomst omdat de meeste secretaresses van nature gewend zijn om meer achter het podium dan op het podium te staan.


Meer weten over jouw toekomst? Assistant Power Class!

Assistant Power ClassBlijf jij een gewoontedier in tijden van verandering? Of ben jij al klaar voor jouw toekomst? Tijdens de Assistant Power Class inspireren diverse topsprekers je met nieuwe lezingen over jouw veranderende vak: Margriet Sitskoorn, Richard van Hooijdonk, Joseph Oubelkas (vorig jaar een groot succes!) en Huub van Mackelenbergh.

Daarnaast delen inspirerende assistants hun ervaringen: welke kansen hebben ze gezien en gepakt? Leer van elkaar: waar loop je tegenaan en hoe lost je collega dat op?

Vorig jaar hebben meer dan 300 secretaresses deze dag beoordeeld met een 8,3. Dit moet je gewoon gezien hebben!

Bekijk de Assistant Power Class

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *