Hét blog voor de ervaren assistant

9 eigenschappen van de wendbare ondersteuner

Wendbaar zijn is belangrijk, nu meer dan ooit. De coronacrisis heeft dit nogmaals benadrukt: van thuiswerken tot nieuwe klantbehoeften. Door wendbaar te zijn kan jij je snel aanpassen aan verandering. Je bent continu bezig met het verbeteren van je werk. Een ultiem ontwikkelproces. De avontuurlijke term die bij wendbaarheid hoort, is ‘agile’.

Dit zijn dé 9 eigenschappen die jou omtoveren tot een agile-denker:

1. Fouten durven maken

Als agile assistant creëer je een omgeving waarin het veilig is om te falen. Je bent ruimdenkend. Jij weet als geen ander dat openstaan ​​voor ervaringen − wat ook betekent fouten maken − fundamenteel is om te blijven leren.

2. Flexibiliteit

Jij kunt je eigen productiviteit behouden tijdens transities en perioden van chaos. Omgaan met veranderingen doe jij als de beste.

3. Emotionele veerkracht

Als agile-denker heb je de capaciteit om terug te veren in het gezicht van stress, tegenslag of verandering en het creëren van empathische omgevingen. Je reageert positief op veranderingen.

4. Nieuwsgierigheid

Een ander kenmerk is nieuwsgierigheid. Je staat open voor ideeën en innovaties. Je bent niet bang om buiten je comfortzone te stappen. Dit is een continue cyclus van leren en zelfvertrouwen die uiteindelijk tot succes leidt. Spannend maar waardevol.

5. Moed

Je hebt het lef om naar voren te treden en de nodige risico’s te nemen.

6. Feedback geven en ontvangen

Je creëert een omgeving van zekerheid door feedback, aanmoediging en erkenning te geven. Psychologische veiligheid vind jij net zo belangrijk als fysieke veiligheid.

7. Kritisch denken

Als agile assistant denk je helder en rationeel en ben je in staat om de logische samenhang tussen ideeën te begrijpen. Ook ben je voortdurend aan het meten en plannen. Dit vergt kritisch denkvermogen.

8. Overzicht en vooruit kijken

Je bent in staat naar het complete plaatje te kijken. De helikopterview met een chique woord.

9. Samenwerken

Je creëert graag samenwerkende teams met gedeelde doelen. Collectief leiderschap staat centraal waarbij alle teamleden zijn betrokken bij de besluitvorming.


Wil jij jezelf profileren als wendbare ondersteuner? Ofwel Agile Assistant?

Dan is deze 2-daagse cursus Agile en scrum voor de managementassistent écht iets voor jou. Ontdek wat wendbaarheid inhoudt, hoe efficiënt om te gaan met verandering en vertaal dit naar jouw rol binnen de organisatie. Zo word jij future-proof!

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

7 Onmisbare toekomstcompetenties van ondersteuners

In de nabije toekomst heeft iedere werknemer andere competenties nodig. De management ondersteuner dus ook, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *