Hét blog voor de ervaren assistant

Zo zorg je ervoor dat jouw wensenlijstje uitkomt

Herken je een soortgelijk lijstje? Geen cadeaus, alleen wat extra tijd, ruimte en rust.
Zeker in dit deel van het jaar komt het werkwoord “moeten” vaker dan gemiddeld in ons hoofd op. Het liefste sla je een jaartje over en toch wil je graag de tradities in ere houden. Voordat je het weet ben je druk in de weer om origineel, attent en op tijd te zijn voor je dierbaren en voor je werk. In veel gevallen ligt het organiseren en regelen van allerlei feestacties op jouw bordje.Neem eens half uur rust en bedenk hoe jouw wensenlijstje eruit ziet en wat jij daar zelf aan kunt doen. Dat is meer dan je denkt, alleen lijkt het soms zo ver weg.

Maak jouw top 5 wensenlijstje

Schrijf eens de 5 zaken op die je bezighouden en die je heel graag anders wilt hebben zonder nu al alle mitsen en maren te bedenken.

Concreet maken:

Probeer eens voor jezelf per wens op te schrijven:

  • Wanneer is jouw wens bereikt? “Mijn wens is uitgekomen als ik …”
  • Wat heb je daarvoor nodig?
  • Wie heb je daarvoor nodig?
  • Wat zie je jezelf dan concreet doen?
  • Tot slot: doe je ogen eens dicht en probeer je echt voor te stellen hoe het voelt als je je doel bereikt hebt?

Dit zijn hele simpele vragen die enorm veel impact (kunnen) hebben als je echt wilt dat er iets van je wensenlijstje uitkomt. Jij hebt dat in de hand, jij kunt dat daadwerkelijk veranderen.Zijn het wensen die heel veel voeten in de aarde hebben, zoals bijvoorbeeld een andere baan of een B&B in het buitenland? Dan nÓg kun je met kleine stappen successen boeken, maak dan tussendoelen.Bijvoorbeeld bij een nieuwe baan:

  • Deze week schrijf ik me in bij 5 vacaturesites
  • Op woensdagavond zoek ik naar vacatures op sites
  • Ik ga deze maand in gesprek met een hele goede vriendin om mijn nieuwe droombaan concreet te krijgen zodat ik weet hoe ik het beste kan zoeken. Vraag haar eens wat zij van jou vindt, wat jouw talent is en wat ze jou ziet doen.

Hele mooie eerste stappen die je ook energie geven omdat je eindelijk de koe bij de horens pakt.

Helpende hand

Het lijkt zo makkelijk gezegd, zolang het een verlangen is wat nog niet concreet is, is het heel makkelijk uit te stellen. En voordat je het weet ben je weer een paar maanden verder. Dus wil je echt iets doen, stop dan met uitstellen of excuses zoeken en ga ervoor! Maak je zelf trots.

Laatste tip

Koop een mooi bewaarschrift voor jezelf en schrijf daar je verlangens in op en daarbij welke acties je hiervoor gaat nemen.
Begin achterin in eens met alle leuke en bijzondere dingen die je het afgelopen jaar hebt gedaan en houd dit bij per jaar. Je staat er versteld van hoeveel leuke en goede dingen en acties je al WEL hebt gedaan dit jaar, daar word je vanzelf al trots op.Mocht één van je wensen zijn om een opleiding of cursus te gaan volgen en lukt het maar niet om het te plannen? Zet het dan op de agenda van je eerste voortgang of beoordelingsgesprek. Neem onze jaargids mee, doe je voorwerk en plan die bijeenkomst in!De jaargids kun je aanvragen of je leest hem hier online.
Succes ermee en als je dit helemaal gelezen hebt dan is stap 1 gezet, ik ben trots op je!

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Waarom een uitstekende assistant MBA-vaardigheden beheerst

Het werken op je gevoel heeft je al jaren ver gebracht. Hoe staat het met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *