Hét blog voor de ervaren assistant

Vergroot jouw zichtbaarheid als topsecretaresse

Business AssistantAls topsecretaresse moet je van veel zaken op de hoogte zijn en op het niveau van jouw manager meedenken. Het is belangrijk om dan een gigantische stap in jouw ontwikkeling te maken. Dat doe je met de jaaropleiding Management Assistent Master.

Pak die kans

Je leert veel over jezelf en krijgt meer inzicht in je eigen kunnen. Je ontwikkelt een stabielere persoonlijkheid en je zet jouw eigen gedrag bewust in om anderen te beïnvloeden. Gedurende één jaar leer je jouw bedrijf beter kennen en zie je meer verbanden tussen diverse afdelingen.

Deze opleiding is een unieke bedrijfskundige opleiding die gericht is op senior management assistentes, directiesecretaresses, personal assistants en executive assistants met HBO denk- en werkniveau en meerdere jaren werkervaring.

Het struikelblok voorbij

Het schrijven van een scriptie is een vast onderdeel in de opleiding. Zie je daar tegenop? Dan ben je niet de enige! Sterker nog, dit is vaak een struikelblok om deel te nemen. In ieder geval iets waar men goed over na wil denken. Snel denk je in ‘maar’. Heb je wel eens in ‘en’ gedacht? Dus in de voordelen?blog-smi

Dit levert de scriptie jou op:

 • De scriptie is jouw persoonlijk groeitraject voor de toekomst
 • Je leert kort en bondig schrijven
 • Je hebt de ervaring om voorbereidende stukken voor jouw manager / het MT te schrijven
 • Je bent zichtbaar in de organisatie

Zichtbaar worden

En hoe zichtbaar ben je dan? Hieronder lees je een paar voorbeelden van de ervaring van cursisten en wat er gebeurd is na het volgen van deze opleiding.

 • Brigitte Weesie was bestuurssecretaresse bij de gemeente Weesp. Nu is zij beleidsmedewerker kunst, cultuur en subsidies bij dezelfde gemeente.
 • Sophie Zenuni was bestuurssecretaresse bij ‘s Heeren Loo Zorggroep. Na de opleiding heeft zij een stap gemaakt en nu is ze beleidsmedewerker bij dezelfde organisatie. Ondertussen volgen meer collega’s bij ’s Heeren Loo Zorggroep de opleiding. Hier geldt: een goed voorbeeld doet volgen…
 • Astrid de Lange, management- en projectassistente, ID College kreeg een prachtig compliment van Otto Jelsma, voorzitter CvB: ‘Een helder verhaal Astrid, met een paar mooie inzichten. Complimenten! Verdiend een 8,3, lijkt me.’
 • Elly Niewets is secretaresse Raad van Bestuur bij de Rabobank Regio Den Haag en voert nu steeds meer taken uit die feitelijk horen bij de directiesecretaris.
 • Agnes Meerman, tijdens haar opleiding werkzaam bij Greif Flexibles BV als executive assistant, heeft door de Management Assistent Master actief mee kunnen werken aan het bepalen van de strategie. Tegenwoordig is zij naast haar baan als PA actief als regiobestuurder bij de NVD (Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen). Ze zegt: ‘Een stap die ik heb durven zetten dankzij de opleiding en zeker ook door de docent Hanneke. Het vertrouwen in mijn eigen kunnen is beduidend groter geworden’.
 • Irene van Tend werkt momenteel als Office Manager bij de Coöperatie Medisch Specialisten Gelderse Vallei. Voorheen was zij directiesecretaresse bij Kenniscentrum Sport te Ede en heeft daar een mooi onderzoek gedaan over de invloed van zelfsturing op de functie van secretaresse. Zelf zegt ze: ‘De opleiding heeft me enorm geholpen in mijn ontwikkeling in het vak. En ik moet zeggen: de rol van Hanneke is heel belangrijk, zonder haar input had ik nooit zo’n hoog cijfer gehaald!’
 • Positieve veranderingTamara Knapen is secretaresse sectormanager studiecentra bij de Open Universiteit. Haar manager wil graag dat zij een bachelor gaat doen. Wat hem betreft, heeft ze bewezen dat ze dit kan n.a.v. de opleiding. Op dit moment is Tamara zich aan het oriënteren welke bachelor studie ze gaat volgen.
 • Annet Sieljes is Management Assistent bij Unigarant. Door de opgedane kennis in de opleiding durft zij haar manager inhoudelijk meer te ondersteunen op het gebied van voortgang budgetten, trajecten, inhoud van de strategie, et cetera. Ze denkt mee over hoe Innovatie en Strategie over de bühne te krijgen. Ze bereidt sessies voor haar manager voor. Ze leest mee en spart met hem op de inhoud. Kortom, onzekerheden worden minder, durf en lef wordt groter. Ze zegt: ‘De Management Assistent Masteropleiding heeft mij daarin ontzettend goed geholpen.’ Ze maakt zichzelf ook meer zichtbaar door zichzelf toegankelijk en open op te stellen.
 • Ramona de Vos is office manager bij Van Geloven. Ze zegt: ‘Mijn leerdoel was om de geleerde -bedrijfskundige- theorie goed toe te passen in de praktijk. Ik wilde de theorie koppelen aan mijn werkervaring en daardoor excelleren in mijn vak. Fungeren als vakexpert was mijn streven. Onzekerheid heeft plaats gemaakt voor meer zelfvertrouwen waardoor ik vanzelf beter zichtbaar ben geworden. ‘Geloven in je kennis’ was niet voor niets de titel van deze scriptie. Geloven in jezelf, je ervaring en je kennis. Een grote overwinning is dat ik mijn eerste presentatie heb gegeven, dat was vóór deze opleiding ondenkbaar geweest.’
 • Anneke Graven is directiesecretaresse International Specialized Service bij Bosch Rexroth B.V. en is hard aan het groeien in haar eigen functie. Ze zegt: ‘Het schrijven van de scriptie zorgt dat je binnen de organisatie met sleutelfiguren in gesprek raakt en deze mensen zien wat jij als persoon aan kwaliteiten bezit. Door het thema communicatie, dat in mijn scriptie verwerkt is, heb ik het onderwerp ‘Visibility’ voor Specialized Service hoog op de agenda gezet. Door het bouwen van een community voor Specialized Service binnen een Social Business platform, dat wereldwijd binnen Bosch wordt gebruikt en gelezen, het uitdragen van deze informatie en het trainen van onze eigen mensen ben ik benoemd tot ambassadeur Enterprise 2.0. Dit staat voor het gebruik van sociale software, maar vooral voor een nieuwe manier van samenwerken. Hierdoor maak ik deel uit van een internationaal team dat lokaal kennis verspreidt op het gebied van Social Business en awareness op het gebied van Enterprise 2.0. Dit jaar heb ik in aanvulling op de opleiding Management Assistent Master een training Project Management gevolgd, waardoor ik de mogelijkheid krijg steeds meer inhoudelijk in plaats van alleen maar facilitair deel uit te maken van projecten. De opleiding en het schrijven van de scriptie hebben mij meer inzicht gegeven in de organisatie en het management, waardoor ik nog beter kan anticiperen op situaties en vraagstukken. Ook heeft het mij geleerd dat ik op mezelf kan en mag vertrouwen. Voor mij was het een ‘eyeopener’, dat zoals ik opkeek tegen mijn medecursisten, zij ook tegen mij opkeken.’

Overigens lukt het schrijven van een scriptie jou zeker. Je staat er niet alleen voor: jouw manager, docent én medecursisten zijn jouw coach. Twijfel je nu nog? Of stap je uit jouw comfort zone en kies jij voor jezelf?


Meer over de jaaropleiding Management Assistent Master

Management Assistent Master - jaaropleiding HBO+ niveauDe opleiding Management Assistent Master in het kort: gedurende één jaar krijg je perfect inzicht in het werkveld van jouw manager. Je neemt een (groot) deel van zijn/haar taken over en communiceert op gelijkwaardig niveau. Daarnaast maak je een gigantische stap in jouw persoonlijke ontwikkeling. Deze jaaropleiding biedt je dus management-, bedrijfskundig én persoonlijk inzicht.

Bekijk de inhoud van deze jaaropleiding (inclusief meer reviews en zelfs enkele voorwoorden van scripties) of neem vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseur Marjan: 040 – 2 974 947.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Het verschil tussen uitzenden en detacheren – en waarom Sandra van der Pluym voor dat laatste kiest

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren? Zijn dat niet twee termen voor hetzelfde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *