Hét blog voor de ervaren assistant

Uw opleidingsadviseur aan het woord


Een persoonlijk gesprek biedt kansen
Marjan Muller en Bianca Swinkels zijn de opleidingsadviseurs voor Secretary Management Institute. Dagelijks spreken zij secretaressen over hun behoeften en wensen omtrent opleidingen. Welke opleiding kan ik het beste volgen? Sluit het niveau aan? Bianca vertelt over haar bijzondere ervaringen als opleidingsadviseur.Bijzondere contacten
Als opleidingsadviseur heb ik ontzettend leuk werk! Dagelijks hebben wij veel contact met mensen, die graag meer willen weten over de mogelijkheden m.b.t. hun persoonlijke ontwikkeling. Ook wordt bij ons geïnformeerd over o.a. de locaties, tijden, inschrijfmogelijkheden, administratieve handelingen en bevestiging van inschrijven. Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor onze klanten.Persoonlijke gesprekken
Wat het zo leuk maakt, is dat het vaak persoonlijke gesprekken zijn, waarin we de mogelijkheden bespreken om persoonlijk door te kunnen groeien en daarbij een verdiepingsslag te kunnen maken in het secretaresse vak. In zo”n gesprek kunnen we vaak samen met de klant bepalen waar deze nu staat, waar nog kansen liggen en welke opleiding en of training daar het beste bij aan kan sluiten. Competenties die ze verder willen ontwikkelen, omdat hier hun kracht ligt of juist omdat het een aandachtsgebied is die om meer ontwikkeling vraagt. Vaak worden wij in vertrouwen genomen en veelal wordt bijvoorbeeld een praktijksituatie voorgelegd waar zij mee worstelt. Of durft deze persoon zich juist bij ons open te stellen en te benoemen welke ambities zij nog heeft.

Cursussen en opleidingen voor de ervaren ondersteuner
Een van de veel voorkomende vragen die aan mij gesteld wordt, is de volgende: “Kan ik het niveau van de opleiding wel aan?”. Tijdens het gesprek komt dan vaak naar voren dat ze na een aantal jaren werkervaring op een HBO werk en – denkniveau zitten en de betreffende opleiding daar dan goed op aansluit. Onze praktijktrainingen zijn veelal geschreven voor de ervaren ondersteuners en de insteek is altijd dat het goed te combineren is met je baan en privé situatie. Daarbij leggen wij vaak ook uit dat het Secretary Management Institute zich onderscheidt om programma”s aan te bieden voor de ervaren ondersteuner. Op deze manier bieden wij onze doelgroep de mogelijkheid om op gelijk niveau te kunnen sparren, uiteraard onder begeleiding van een professional. Het is fijn dat we dan bij iemand de twijfel weg kunnen nemen en dat deze persoon zich dan met het volste vertrouwen in kan schrijven voor één van onze opleidingen.

Ieder gesprek een uitdaging
Wij zijn goed op de hoogte van ons trainingsaanbod en zien in ieder gesprek weer opnieuw een uitdaging om de vertaalslag te kunnen maken naar de opleidingsbehoefte. Als je dan ook nog terug hoort dat ze de juiste opleiding hebben gevolgd en er veel uit hebben kunnen halen, maakt dit alles voor mij tot een top baan (dames bedankt!).Wil je mij of mijn collega Marjan Muller spreken om ook persoonlijk advies in te winnen, bel of mail ons dan via 040 – 2 974 947 of opleidingsadvies@secretary.nl.

Bianca Swinkels
Senior opleidingsadviseur
Secretary Management Institute.

Wil je Bianca of Marjan spreken om ook persoonlijk advies in te winnen:
T 040 – 2 974 947
E opleidingsadvies@secretary.nl

Op de hoogte blijven van ons blog?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Over natc

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *