Hét blog voor de ervaren assistant

Gebruiken wij onze hersenen of gebruiken onze hersenen ons?

Onze complexe wereld vraagt ontzettend veel van je. Je to-do-lijstjes als secretaresse zijn eindeloos, je wordt overspoeld met informatie, je bent 24/7 bereikbaar en soms weet je gewoon niet meer wat je moet doen.

Dan is het niet gek dat het telkens toch maar niet lukt om efficiënt je doelen te halen. Terwijl je toch zo hard werkt!

Het lijkt er dus op dat je hersenen jou voortaan gebruiken. Maar we hebben goed nieuws voor je. Volgens hoogleraar Margriet Sitskoorn ben je jouw hersenen nog steeds de baas. En: je kunt succesvol gedrag op jouw werkplek zelf stimuleren.

Meehollen in de VUCA-wereld? Train je hersenen

Waarom het niet lukt? Je leeft in een VUCA-wereld (Volatile, Uncertain, Complex en Ambiguous), met veel te veel informatie om te kunnen verwerken. Je wordt voortdurend afgeleid en verleid om andere dingen te doen (‘Als ik nu doorwerk, krijg ik die promotie. Of lig ik beter in de groep.’). Dingen die je afhouden van het doel dat je wilt bereiken. Grip op je (werk)omgeving wordt steeds moeilijker. En – helaas – dat gaat in de toekomst niet veranderen…

Je wilt kwaliteit blijven leveren en de grip op jezelf niet kwijtraken. Daarom is het in deze VUCA-wereld des te belangrijker om je hersenen te trainen. Margriet vertelt erover in deze video:

Met een fit brein zijn concentratieproblemen verleden tijd

Wil jij ook:

  • meer onthouden én je hersenen tegelijkertijd rust gunnen?
  • tCursus: Train je secretaresse breinijd besparen door twee keer zo snel te lezen, zonder verlies in tekstbegrip?
  • je concentratie verhogen en in een drukke werkomgeving tòch gefocust blijven?
  • je geheugen verbeteren, zodat je alles wat je leest onthoudt?
  • de werkdruk verlagen en met minder inspanning meer bereiken?

Ontdek tijdens de 2-daagse cursus ‘Train je secretaresse brein’ hoe je – met minder inspanning – meer gedaan krijgt en je afsluit van de hectiek van de dag. Hoe fijn zou dat zijn…

Margriet Sitskoorn is hoogleraar neuropsychologie aan Tilburg University en sprak tijdens de Assistant Power Class over het optimaal ontwikkelen van jouw hersenen. Secretary Management Institute heeft – speciaal voor secretaresses – deze cursus ontwikkeld.

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *