Hét blog voor de ervaren assistant

Stop met schuwen: omarm de technologie en zoek je specialisatie

“Omarm de technologie. Je gaat het niet tegen kunnen houden. Het komt.” Dat statement maakte Sicco de Ree, trainer bij Tech-Savvy Assistant, tijdens ons gesprek. Hij geeft je de tip om het samen te doen. Houd elkaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Simpelweg, omdat we het straks niet meer bij kunnen benen. We zitten nu namelijk in de knee of the curve. Dit betekent dat de technologische ontwikkeling elkaar straks exponentieel snel opvolgen. En met straks bedoelen we zodra het 5G-netwerk klaar is, wat NU wordt geïnstalleerd in Nederland.

  • In Nederland is een plan om dat netwerk in 2020 uit te rollen in Amsterdam, ter ondersteuning van het EK. (Bron: Nu.nl)

Dus: zoek jouw specialisatie

Sicco is van mening dat iedereen een specialisatie heeft, want iedereen heeft een talent. “Je leest een blad, waar wordt jij jouw aandacht naartoe getrokken? Blijkbaar vind je dat interessant. Waar word jij altijd voor geprezen? Welke taken pak jij als eerste op? Die triggers, daar ligt jouw talent verscholen.”

Podcast: over de veranderingen door technologie en je specialisatiekansen

Beluister de podcast, waar Sicco strooit met tips voor jou als secretaresse. Het vak verandert en specialisatie is key, dat is zijn boodschap. Niet dat je nu bioloog moet worden. Wel moet je gaan nadenken over competenties: mensgerichtheid nog beter maken, bijvoorbeeld. In projecten is die coachende rol straks heel belangrijk. En zo zijn er nog diverse specialisaties te vinden. Luister naar zijn verhaal.

Leer digitaal denken en draag slimme oplossingen aan

Zero email beleid, werken in de cloud, Working Out Loud… het zijn de kantoortermen van de toekomst. Wil jij bijblijven en zelfs voorop lopen? Leer het nu tijdens de 2-daagse cursus Tech-savvy assistant.

  • Cursus Tech-Savvy assistantSnap de digitale wereld met 9 competenties in slechts 2 dagen
  • Zorg dat jij én jouw organisatie voortaan slimmer en veiliger werken
  • Weet welke tools je in kunt zetten en welke juist niet
  • Leer van elkaar: veel interactie onderling en een eigen tech-savvy coach
  • Word aanjager en adviseur richting jouw collega’s
  • Geen voorkennis nodig, wel een nieuwsgierige houding…
Lees meer over deze cursus

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 25 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als privé. In ons uitgebreide aanbod vind je altijd iets dat bij je past!

Bekijk ook

Improving business assistant

Waarom je als secretaresse best iets meer van een uil weg mag hebben

Titia Huisman, toptrainer bij Hoger Management Support, neemt je mee in de politieke dierentuin en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *