Hét blog voor de ervaren assistant

Assistant, omarm digitaal werken en zoek je specialisatie

“Omarm de technologie. Je gaat het niet tegen kunnen houden. Het komt.” Dat statement maakte Sicco de Ree, trainer van de cursus Tech-Savvy Assistant, tijdens onderstaande podcast.

Secretaresse podcasts

Hij geeft je de tip om het samen te doen. Houd elkaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Simpelweg, omdat we het straks niet meer bij kunnen benen. We zitten nu namelijk in de knee of the curve. Dit betekent dat de technologische ontwikkeling elkaar straks exponentieel snel opvolgen. En met straks bedoelen we zodra het 5G-netwerk klaar is, wat nu wordt geïnstalleerd in Nederland.

Zoek jouw specialisatie

Sicco is van mening dat iedereen een specialisatie heeft, want iedereen heeft een talent. “Je leest een blad, waar wordt jij jouw aandacht naartoe getrokken? Blijkbaar vind je dat interessant. Waar word jij altijd voor geprezen? Welke taken pak jij als eerste op? Die triggers, daar ligt jouw talent verscholen.”

Podcast: over de veranderingen door technologie en je specialisatiekansen

Beluister de podcast, waar Sicco strooit met tips voor jou als secretaresse. Het vak verandert en specialisatie is key, dat is zijn boodschap. Niet dat je nu bioloog moet worden. Wel is het slim om na te denken over jouw competenties: mensgerichtheid nog beter maken, bijvoorbeeld. In projecten is die coachende rol straks heel belangrijk. En zo zijn er nog diverse specialisaties te vinden. Luister naar zijn verhaal.


Leer digitaal denken en draag slimme oplossingen aan

Zero email beleid, werken in de cloud, Working Out Loud… het zijn de kantoortermen van de toekomst. Wil jij bijblijven en zelfs voorop lopen? Leer het nu tijdens de cursus Tech-savvy assistant.

  • Cursus Tech-Savvy assistantSnap de digitale wereld met 9 competenties
  • Zorg dat jij én jouw organisatie voortaan slimmer en veiliger werken
  • Weet welke tools je in kunt zetten en welke juist niet
  • Leer van elkaar: veel interactie onderling en een eigen tech-savvy coach
  • Word aanjager en adviseur richting jouw collega’s
  • Geen voorkennis nodig, wel een nieuwsgierige houding…
Lees meer over deze cursus

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Assistant, dit is de impact van AI op je werk

AI dit, AI dat. We horen er steeds meer over en met name dat het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *