Hét blog voor de ervaren assistant

Stay in shape


Wil je gewoon wat simpele, luchtige tips om in vorm te blijven? En die vooral niet te moeilijk zijn. Hier staan ze voor je op een rijtje. Elke dag bewegen
Beweeg elke dag minimaal 30 minuten per dag. Begin met wandelen, fietsen, lopen op een loopband of bijvoorbeeld zwemmen. Naast dat je in vorm blijft, heeft bewegen ook een positief effect op je humeur en helpt het om te ontspannen.

Gezond eten
Wil je in vorm komen, dan moet je niet extreem gaan lijnen. Wat je het beste kunt doen is gezond eten. Vervang je normale voeding door voedsel met weinig vet, zoals vis, kip, groente, fruit, magere yoghurt en volkoren producten.

Vaker eten
Eet overdag om de 3 à 4 uur een kleine maaltijd. Magere yoghurt en een appel zijn al een maaltijd. Een kipsandwich van volkoren brood met wat sla en mosterd en wortelen is een andere maaltijd.Voldoende slapen
Slaap is belangrijk voor je bioritme. Steeds op andere tijden naar bed gaan en opstaan kan vermoeiend zijn. Probeer, indien mogelijk, daar structuur in aan te brengen.

Stop met suiker
Bewerkte suikers zorgen ervoor dat vetten makkelijker worden opgeslagen in het lichaam. Deskundigen raden daarom aan zo min mogelijk van deze slechte suikers te gebruiken. Probeer de suiker eens weg te laten uit je voeding.

Let op wat je drinkt
Bezuinig op de calorieën in dranken. Ongemerkt consumeer je enorme hoeveelheden calorieën door het drinken van frisdrank, wijn en bier. Water drinken in plaats van een blikje cola bespaart al 200 calorieën.

Geniet van je succes
Beloon jezelf bij elke mijlpaal die je bereikt. Niet met iets lekkers, maar met een uitje, een nieuwe outfit of een nieuw kapsel.

Wil je nog meer tips hoe je energieker in je leven en je werk kunt staan?
Kom dan naar de Secretary Power Class op 30 oktober 2014. In recordtempo komen alle facetten voorbij die maken dat jij vol gas de veranderingen in je vak kunt bijhouden.

Bekijk de Secretary Powerclass

Over natc

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …