Hét blog voor de ervaren assistant

Slimmer en papierloos werken met de iPad

Steeds meer bedrijven stappen over op werken met de iPad. Hoewel de iPad geen 100% vervanger voor de laptop is, kun je door het gebruik van de iPad slimmer en papierloos werken. Want papierloos werken heeft veel voordelen. We zetten een aantal handige apps voor je op een rijtje.

Papierloos werken heeft veel voordelen:

 • Geen stapels vergaderstukken meer kopiëren
 • Alles eenvoudig digitaal vindbaar

Altijd alles bij de hand

Takenlijst of aantekeningen digitaal? Ongeacht waar je iets te binnen schiet, je kunt het meteen toevoegen want je smartphone heb je altijd bij de hand. Door de automatische synchronisatie van de juiste apps heb je je notitie ook meteen op je iPad en pc beschikbaar.

 • Digitaal kladblok
  Nooit meer zoeken naar dat papiertje waar je dat telefoonnummer hebt opgeschreven door gebruik te maken van het digitale kladblok.
 • Evernote
  Overal aantekeningen vastleggen en terugvinden met Evernote. Evernote is een digitaal notitieboekje en hierdoor zijn je aantekeningen terug te vinden op iedere pc, smartphone en tablet.
 • E-pen of stylus
  Digitaal invoeren gaat met een stylus of de speciale e-pens even snel als schrijven en je bespaart later tijd met het terugzoeken van je bewaarde informatie.

Nog meer leuke en handige apps:

 • iTranslate
  Een app om woorden en teksten te vertalen, vooral goed te gebruiken op de iPad maar ook beschikbaar op de iPhone. Handig als je internationaal correspondeert en even snel een woord moet weten. Er worden ruim 50 talen ondersteund.
 • LinkedIn
  Gemakkelijk je netwerken onderhouden en het branchenieuws lezen. Het nieuws van Secretary Management Institute is ook te volgen via LinkedIn.
 • Feestdagenkalender
  App met alle Nederlandse feestdagen tot 1 jaar vooruit. Handig omdat je de feestdagen simpel in je iPhone Calendar kunt zetten.
 • Fleurop App
  Gemakkelijk en snel onderweg bloemen bestellen en laten bezorgen. Handig als je nog even een relatiegeschenk of bedankje wilt versturen.
 • Weave
  Soort controle-app. Hij stelt je in staat om je zaken te organiseren waardoor jij je handen vrij hebt voor de zaken zelf. Je kunt er bijvoorbeeld taken mee verdelen en delegeren, mensen uitnodigen voor projecten of een reis plannen. Je kunt de app synchroniseren met je telefoon en tablet.
 • Onze Taal app
  Is het ‘word jij’ of ‘wordt jij’? Wanneer gebruik je ‘hun’? Schrijf je ‘ervan’ aan elkaar? In je correspondentie wil je geen fouten maken en een naslagwerk kan handig zijn. Zeker als je alles op je smartphone op kan zoeken.
 • Calliflower
  Met een iPad kun je niet bellen zoals met een telefoon maar wel zijn er apps voor conference calls, zoals Calliflower. Het handige dashboard geeft je een goed overzicht van de deelnemers betrokken bij het gesprek of de online meeting.
 • Prezi
  Met de iPad App Prezi maak je verschillende mooie presentaties, waar je maar wilt.

Er zijn zoveel mogelijkheden met de Ipad. Dit is slecht een topje van de ijsberg. Ga er zelf mee aan de slag en merk de voordelen.

Speciaal voor diegene die graag meer wil weten en slimmer wil werken met de iPad of juist het vergaderen en notuleren onder de knie wil krijgen zijn er trainingen. Kijk eens op:

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Het verschil tussen uitzenden en detacheren – en waarom Sandra van der Pluym voor dat laatste kiest

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren? Zijn dat niet twee termen voor hetzelfde …