Hét blog voor de ervaren assistant

Senior management assistent: docent en cursisten aan het woord

Tijdens de opleiding Senior management assistent leer je vaardigheden waarbij je breder leert kijken en werken in de organisatie. Na 5 dagen heb je een enorme stap gemaakt in je persoonlijke groei en in je vak. Je bent uitgegroeid van rechterhand naar adviseur en sparringpartner. Het programma is speciaal ontwikkeld voor de management assistent met enkele jaren werkervaring.Hoor in onderstaande video van de cursisten zelf wat zij tijdens deze opleiding geleerd hebben. Ook topdocent Titia Huisman geeft aan waarmee je naar huis gaat:

[Docent – Titia Huisman] In de opleiding Senior Management Assistent zoomen we vooral in op vergroting van proffessionaliteit.

En dat doen we vooral door een combi te maken, vanuit de kant van NLP. Wat zend je uit en wat ontvang je? En wat vertelt dat over hoe je je vak invult? Dus het gaat heel veel over communicatie, maar wel over professionele communicatie.

[Cursist 1:] Ik heb specifiek voor deze opleiding gekozen omdat deze opleiding vijf dagen heel diep op het menselijk aspect in gaat. Heel veel opleidingen gaan over de basisdingen, zoals telefoon opnemen, brieven maken. Dat kennen we allemaal wel, dit gaat over meer.

[Docent:] De professionele senior management assistent weet wat ze communiceert en weet wat ze moet vragen als dingen onduidelijk zijn. Die kan haar rol op verschillende niveau”s invullen. En die weet ook op welk niveau ze zich het meeste thuisvoelt. Daar kan ze in schakelen en daar kan ze ook creatief in zijn. En dat samen noemen we dan vergroting van professionaliteit.

[Cursist 2:] De opleiding voldoet zeker aan de verwachtingen. Ik heb een hele hoop tools en handvatten meegekregen, waar ik absoluut heel veel aan heb.

[Docent:]
Iedere dag beginnen wij met een rondje. Hoe zit je erbij en wat heb je de afgelopen week of weken ervaren? En het rondje deze ochtend, de 5de en laatste dag, was prachtig. Want iedereen vertelt over de rust die is ontstaan in het werk. Niet omdat er minder werk is, maar omdat er evenwichtiger en professioneler op gereageerd wordt.

[Cursist 3:] Waar ik zelf bewust van ben, is wat ik zeg, hoe ik met dingen omga en hoe dingen bij me binnenkomen.

[Cursist 2:] Ik was gewend om best wel heel heftig en emotioneel op bepaald gedrag van mensen te reageren in bepaalde situaties. Als je dan beseft waar dat gedrag vandaan komt, dan reageer ik daar nu heel anders op.

[Docent:] Wat ik zie ontstaan in de opleiding, zijn professionals die begrijpen waarom ze zelf een bepaalde manier reageren, zeker als het stressvol wordt. En die daar alternatieven in ontwikkelen, die daar zelfvertrouwen in ontwikkelen en gevolg daarvan, professioneel sterker worden.

[Cursist 2:] Voor mij geldt dat ik ik eerst rustiger wordt en dan pas reageer. Ja ik heb er echt wat aan.

[Docent:] De cursus kenmerkt zich door hoge interactiviteit. We staan niet de hele tijd te vertellen, doen we ook wel, maar de deelenemers gaan in oefening. Met elkaar ook, bespreken ook dingen met elkaar en daarvoor maken we basisafspraken, zoals vertrouwelijkheid. Want iedereen werkt overal en men weet dingen van elkaar.

Wij zorgen voor een veilige omgeving. Onze cursisten durven ook vrij veel te vertellen over hoe ze zich voelen in het werk, waar ze tegen aan lopen en waar ze staan.

Je leert in deze opleiding je te verhouden in de politieke omgeving van je organisatie. Daar spelen belangen een rol, daar spelen personen een rol, daar spelen op dit moment in alle organisaties grotere veranderingen een rol, hoe sta je daarin en wat betekent dat voor jouw rol als Management Assistent?

[Cursist 3:] Ik plaats tegenwoordig een filter in mijn eigen hoofd, waardoor ik inderdaad de zaken anders laat binnenkomen dan voorheen.

[Cursist 1:] Vooral kijken naar je eigen karakter en wie je bent, ik had niet verwacht dat het zo diep zou gaan. En dat verbaast me positief. Het is diepgaander dan ik gedacht had.

[Docent:] De verhoging van senioren professionaliteit, dat gebeurt hier.

Ook geïnteresseerd in deze opleiding?
Bekijk de website of informeer bij onze opleidingsadviseurs Marjan Muller of Bianca Swinkels: telefoon 040 – 2 974 947.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Waarom een uitstekende assistant MBA-vaardigheden beheerst

Het werken op je gevoel heeft je al jaren ver gebracht. Hoe staat het met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *