Hét blog voor de ervaren assistant

Waarom een secretaresse diploma zo belangrijk is!

Het vereiste niveau van de secretaresse/assistant is zoveel hoger dan jaren geleden… Het wordt steeds meer van je verwacht om jezelf te ontwikkelen. Een recent diploma laat zien dat jij bezig bent om je (het liefst) voortdurend bij te scholen. En dat is erg interessant voor de organisatie waar jij werkt én voor je CV!Secretaresse Diploma

Zoals je weet, is stilstaan geen optie meer in deze tijd. Het secretaressevak is een kwestie van life-long learning, door opleiding én praktijkervaring. Je wilt investeren in jezelf en in je ontwikkeling. Wist je dat maar liefst 84% van de secretaresses een opleidingsbehoefte heeft? Je bent dus niet de enige!

Er wordt ook steeds meer van je gevraagd en verwacht. De werkzaamheden van de secretaresse verschuiven namelijk van werken vóór naar werken mét de manager:

  • een aantal traditionele taken verdwijnt en er komen nieuwe taken bij (zoals personeelsbeleid, marketing en financiën);
  • de “oude” generatie managers maakt plaats voor de generatie Y managers: zij willen een aantal secretaresse-taken zelf beheren, waardoor er bij de secretaresse ruimte ontstaat voor andere taken;
  • managers zien hun secretaresse steeds meer als gelijkwaardige sparringpartner;
  • fusies en reorganisaties hebben er in de afgelopen crisisjaren voor gezorgd dat het takenpakket van secretaresses nog breder is geworden.

Laat zien wat je waard bent: SMI Degree

Ons doel is om jou te helpen in jouw ontwikkeling. Na ieder van onze opleidingen of congressen, ontvang je studiepunten. Hiermee spaar je voor het SMI Degree van Secretary Management Institute, oftewel één van onze drie verschillende secretaresse diploma’s:

  • Wanneer je 12 studiepunten hebt gespaard, ontvang je het waardevolle SMI Assistant Degree. Dit diploma is inmiddels een begrip en in het bezit van honderden assistants!
  • Als je het SMI Assistant Degree hebt behaald en je wilt nog verder, kies dan voor het SMI Top Assistant Degree. Hiervoor haal je 12 studiepunten extra. Als je dus in totaal 24 studiepunten hebt behaald, ontvang je het SMI Top Assistant Degree. Daarnaast ontvang je een opleidingsvoucher t.w.v. € 500,-.
  • Behaal je in totaal 40 studiepunten, dan is het overduidelijk dat je het SMI Excellent Assistant Degree hebt verdiend. Na het behalen van dit diploma ontvang je een opleidingsvoucher van maar liefst € 1.000,-, omdat wij het erg belangrijk vinden dat jij je blijft ontwikkelen!
Lees meer over de SMI Degrees

Tip: bekijk al onze secretaresse opleidingen, er zit vast iets tussen wat aansluit bij jouw opleidingsbehoefte. Of vraag onze gratis opleidingsgids aan.

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *