Hét blog voor de ervaren assistant

De secretaresse van nu bepaalt haar eigen werk

De voorbereidingen voor het Nationaal Secretaresse Congres 2018 zijn in volle gang. Ons doel: jou uit je comfortzone halen! Want eens wat vaker buiten die veilige zone treden is een enorme boost voor je zelfvertrouwen en je persoonlijke ontwikkeling. Niemand minder dan Beau van Erven Dorens en Sophie Hilbrand inspireren jou met hun persoonlijke verhalen.

Een terugblik op het Nationaal Secretaresse Congres 2017

Een mooi moment om terug te blikken op de vorige editie. Proef alvast de sfeer of, als je er bij was, kijk met mooie herinneringen met ons terug.

Bekijk hier de video:

Voor het gemak hebben we ook de gesprekken uitgetypt:

Hoeveel draagt een secretaresse bij aan het succes van een bedrijf?

 • Nou best wel veel denk ik, je bent nog altijd wel de spin in het web, dus ze moeten met heel veel dingen toch wel naar mij toe.
 • Ja soms op de achtergrond te zorgen dat de zaken lopen zoals ze moeten lopen, doordat ze heel veel weet, en eigenlijk een soort spin in het web is.
 • Heel veel, denk ik.
 • Als ik mijn baas hoor, dan, ongelooflijk veel.
 • Ik denk dat iedereen bijdraagt aan het succes van een bedrijf, en een secretaresse daar wel een grote rol in.
 • Aan het succes van de manager wel denk ik, en dan, ja, door hem zo goed mogelijk te ondersteunen en te ontlasten, ja.

En hoe ziet de secretaresse van nu er tegenover de secretaresse van bijvoorbeeld 20-30 jaar geleden uit ?

 • Nou, vroeger was je gewoon heel dienstbaar en dan werd je gezegd van dit en dat had ik graag gedaan, en tegenwoordig ben je gewoon proactief en je neemt, je pakt alles zelf op.
 • Ik denk dat een secretaresse van nu veel meer zelfstandiger is en veel meer ondernemend, ook naar de klanten toe, en dus eigenlijk een zwaardere en grotere functie heeft als vroeger is geweest.
 • Ik denk niet eens zoveel anders. Toen deden we ondersteunende taken, dat doen we eigenlijk nog steeds. Er wordt wel steeds meer van de secretaresse verwacht.
 • De secretaresse van nu is gewoon veel meer allround, je moet voor heel veel dingen open staan en je bent een soort manager van alles. Je moet heel veel organiseren en plannen. En vroeger was het meer administratief gericht en je vaste takenpakket, en ja iets minder breed.
 • Het is moderner geworden. De technologie is wat veranderd.
 • Toen had je een heel erg dienende rol en werkte je in opdracht van en kreeg je ook de opdrachten van. Terwijl nu bepaalt de secretaresse steeds meer haar eigen werk, en bepaalt steeds meer wat er belangrijk is om op die stip te komen.

De baas mag lekker zijn eigen koffie halen, dat is een beetje waar het op neerkomt?

 • Daar komt het wel op neer ja. Ik heb het te druk daarvoor.

 

Ben jij er dit jaar (weer) bij?

Vertel mij meer over het Nationaal Secretaresse Congres 2018

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Verrassing secretaresse

3 Tips voor meer werkgeluk als secretaresse

De meesten van ons besteden zo’n 60 tot 70 procent van onze kostbare tijd op …

èèn Reactie

 1. Het blijft een super leuk en uitdagend vak. Je kan als ‘secretaresse’ van nu zoveel meer doen wat je leuk vindt, zelfs virtueel. En de secretaresse van voorheen is een prachtige basis om te groeien naar méér zelfstandigheid, vrijheden en dus ook verantwoordelijkheid. Dat geeft het secretaresse zijn…. zo veel meer voldoening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *