Hét blog voor de ervaren assistant

Proefles voor teamleiders: Groepsdynamica

Hoe verbeter je de motivatie en sfeer in je team?

Het kan heel normaal zijn, in een team van ervaren professionals, dat er roddelgedrag plaatsvindt of een matige sfeer heerst. In een secretariaatsteam is dit zelfs een veelvoorkomend verschijnsel; men voelt zich vertrouwd met de taak, maar niet met elkaar. Hoe pak je dit als teamleider aan?

Je hebt allereerst inzicht nodig in de volwassenheid van je team. Met die kennis kun jij jouw leiderschapsstijl aanpassen en inspelen op de behoeften van het team.

De verschillende teamfasen
In de proefles beschrijft Sabina Brammer de vijf ontwikkelstadia van een team:

  1. Vormfase
  2. Stormfase
  3. Normfase
  4. Prestatiefase
  5. Afscheidsfase

In welke fase bevindt jouw team zich? Lees het in deze waardevolle proefles en ontdek hoe jij als teamleider vorm kunt geven aan verandering en groei.

Download de proefles ‘Groepsdynamica’

Meer weten over de opleiding Teamcoach op het Secretariaat?

Zoek jij naar meer inzichten, handvatten en concrete oefeningen om het beste uit jouw team te halen? Met de opleiding Teamcoach op het Secretariaat op HBO-niveau versterk je jouw leiderschapskwaliteiten en leer je om optimaal te schakelen tussen secretariaat en management.

Bekijk de opleiding Teamcoach Secretariaat

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 25 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als privé. In ons uitgebreide aanbod vind je altijd iets dat bij je past!

Bekijk ook

Hoe je als ondersteuner machtig kunt zijn

Stel je voor: een teamleider die alles zelf beslist De teamleider is aangesteld om het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *