Hét blog voor de ervaren assistant

Persoonlijk leiderschap: niet alleen voor managers…

Het is een misvatting dat persoonlijk leiderschap alleen voor managers en leidinggevenden is. Persoonlijk leiderschap is voor iedereen, dus ook voor de management assistant. Het betekent letterlijk: leiding geven aan jezelf. Wie ben je, wat wil je en wat heb je nodig om dat te bereiken?

Persoonlijk leiderschap voor secretaressesSteeds meer assistants vragen zich af: ‘Doe ik wat ik écht leuk vind? Als ik later terugkijk op mijn (werk)leven, heb ik dan gedaan waar ik blij van werd, heb ik mijn sporen achtergelaten of heb ik spijt dat ik nooit heb durven kiezen voor mezelf?‘ Hoe meer je je focust op wat écht belangrijk voor je is, des te meer persoonlijk geluk en succes je ervaart.

Sommige assistants weten precies wat ze willen en durven daarvoor te gaan. Zij zijn in staat het veilige achter zich te laten en een sprong in het diepe te wagen. Maar het kan ook minder drastisch door eerst te onderzoeken wat je nodig hebt om je eigen pad te bewandelen en te achterhalen waar jij gelukkig en energiek van wordt. Soms zit het in kleine veranderingen…

Persoonlijk leiderschap? Een oefenvoorbeeld…

Baal je soms dat je last hebt van bijvoorbeeld:

  • de houding van een collega
  • bepaalde reacties van een vriend of familielid,
  • het goedbedoelde advies (en dus commentaar) van je moeder?

Ga dan de uitdaging met jezelf aan: geef op een goede en positieve manier feedback, laat los waar je geen invloed op hebt en blijf bij jezelf. Bepaal zelf wat je verandert aan je gedrag en experimenteer. Dit is een mooie manier van leiding geven aan jezelf!

Als dit makkelijker gezegd is dan gedaan, misschien is dan een coach iets voor je. Of lees een boek dat je inspireert, vraag een vriendin om hulp of volg een training. En vergeet niet elk succes te vieren, hoe klein ook! Want elke overwinning is er één en het geeft je een goed gevoel en de motivatie om door te gaan.

In deze opleidingen staat persoonlijk leiderschap centraal

Een groot deel van deze secretaresse opleidingen is op HBO-niveau, zodat je een stap zet in jouw persoonlijke groei:

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …