Hét blog voor de ervaren assistant

Organisatieverandering met weerstand? 3 Tips voor assistants

Leren omgaan met verandering is een vaardigheid voor je leven. De enige constante ís immers verandering. Dit geldt ook voor de organisatie waarin jij werkt.

Verandermanagement: tips voor assistants

Als managementassistent sta je vaak midden in zo’n organisatieverandering. Je ziet met eigen ogen dat de communicatie en opvolging van deze veranderingen niet altijd toereikend zijn…

Dit is jouw uitgelezen kans om te bemiddelen en te zorgen voor een betere aansluiting. Jij weet ten slotte waarom de verandering in gang wordt gezet en kent de organisatie als geen ander. Deze drie tips helpen jou om je organisatie goed te begeleiden in tijden van verandering.

Tip 1: Verdiep je in de psychologie achter verandering

Als ‘gewoontedieren’ hebben we behoefte aan veiligheid, structuur en patronen. Onze reactie op verandering (en dus bedreiging) kan dan ook vele interessante vormen aannemen, die soms lastig bij jezelf en elkaar te herkennen zijn. Wanneer je deze reactie onderzoekt, kom je veel te weten over onze angsten, behoeftes en verlangens.

Hierin ligt vervolgens een mogelijkheid tot het openen van de situatie: behoeftes uitspreken, verbinding making en in beweging komen. Zo verbeter je je eigen situatie én die van collega’s, waarin iedereen gezien en gehoord wordt.

Tip 2: Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

Doe je voordeel met wetenschappelijk onderzoek naar verandering binnen organisaties. Velen gingen je voor in je rol als begeleider bij organisatietransities. Leer over bestaande modellen, om bijvoorbeeld te ontdekken waar en waarom een veranderingsproces stagneert. Of wat de drijvende en belemmerende factoren zijn in tijden van verandering.

Tip 3: Focus op het individu

Vaak willen we vooral dat de verandering in zijn geheel zo snel mogelijk realiteit wordt. Maar als werknemers in de onderlaag de hakken in het zand zetten – om welke reden dan ook – komt de transitie nooit tot een goed eind. Door middel van coaching en intervisie kun jij collega’s bijstaan in het onderzoek naar hun weerstand en wensen. Zo zorg je voor een voorwaartse beweging waarbij iedereen zich goed voelt.

Dit blog is geschreven door Miek Crouzen, psycholoog/coach en docent van onderstaande opleiding Verandermanagement voor de assistant.
Lees ook haar blog: Verandermanagement is dé opleiding van deze tijd: 3 redenen


Opleiding Verandermanagement

Wil je jouw organisatie goed begeleiden in verandering?

Tijdens de 5-daagse opleiding Verandermanagement voor de assistent leer je niet alleen over de psychologie van veranderingen en bestaand wetenschappelijk onderzoek, maar je leert ook coachen én intervisie begeleiden.

In een kleine groep en met veel persoonlijke aandacht van docent Miek Crouzen word jij degene die jouw organisatie in tijden van verandering nodig heeft. Maak jezelf onmisbaar en leer deze vaardigheid voor het leven. Want wie leert omgaan met verandering, leert omgaan met het leven.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Virtual Assistant - tips online vergaderen

Outlook, OneNote & Teams: hoe werk je er handig mee?

Outlook, OneNote en Teams; het zijn drie super handige tools die je werk een stuk …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *