Hét blog voor de ervaren assistant

Mindfulness in de praktijk

Mindfulness, er wordt veel over gezegd en geschreven. Je kunt er over lezen en praten… Óf je kunt het doen. En dat laatste is natuurlijk veel leuker.Een paar praktische tips die je meteen meer rust en energie geven:

Adem bewust
Begin de dag eens met goed ademen. Wees je bewust van jouw ademhaling en haal een paar minuten lang goed diep adem vanuit je buik. Adem vier seconden lang in op een manier dat je buik omhoog komt, en adem dan rustig uit voor acht seconden. Doe dat een paar minuten. Misschien merk je dan wel dat je eerst een beetje licht in je hoofd wordt, dat is goed: omdat er meer zuurstof in je hersenen komt.

Wat is goed
Bedenk “s ochtends wat er allemaal goed en geweldig is aan je leven. En wees daar oprecht dankbaar voor. Door je aandacht te richten op alles wat goed is, begin je de dag veel positiever, en word je rustiger, blijer en gelukkiger.

Verzorging
Denk gedurende de dag goed aan je lichaam. Zorg voor lichaamsbeweging, door te wandelen, de trap te nemen, een ommetje te maken, een stukje te fietsen, en af en toe een stukje te lopen op kantoor. Als je eet, geniet daar dan van. Neem de tijd om goed te eten, goed te kauwen en goed te proeven wat je eet. Dat geeft rust, en je raakt je meer bewust van jouw zintuigen.

Doe rustig aan
Ga relaxed naar je werk, neem de fiets of ga wandelen. Let dan op alle kleuren, geuren en geluiden die je onderweg ziet, ruikt en hoort. Ervaar hoe fijn het is om niet gejaagd te doen, maar om rustig en ontspannen de dag te beginnen.

Als je deze tips toepast, merk je dat je anders in het leven komt te staan, en meer in contact met je zintuigen komt.

Volg de opleiding Mindful werken voor de management assistent

Over eduard van brakel

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *