Hét blog voor de ervaren assistant

Maak van iedere dag je beste dag

Soms sta je op en dan weet je: dit wordt niet mijn dag. Je haar zit voor geen meter, je knoeit eten op je schone blouse, je bent gewoon met het verkeerde been uit bed gestapt. En dan moet de dag nog beginnen.

Laat je niet gek maken
Hoe je ook opstaat, haal er het beste uit. Neem het heft in handen en maak gebruik van deze vijf tips om het beste uit elke dag te halen. Het zijn simpele regels en het is leuk om uit te proberen. Wat heb je te verliezen? Begin meteen, pak het goed aan.

 1. Drink een glas water wanneer je opstaat
  Je lichaam droogt namelijk erg uit wanneer je slaapt, een glas water in de ochtend helpt je bij een frisse start. Wanneer drink jij je eerste glas water op een dag?
 2. Maak elke dag een top 3
  Vraag jezelf elke ochtend af: “Wat zijn de 3 belangrijkste dingen die ik vandaag ga doen?”. We hebben vaak veel aan ons hoofd en moeten zoveel van onszelf, waardoor je tijd tekort komt. Nergens voor nodig. Kies echt 3 taken uit en ga deze taken ook uitvoeren. Bedenk wat er echt gedaan moet worden.
 3. De 50/10 regel
  Vergeet multitasken, houd je bezig met één belangrijke taak voor 50 minuten, en houd dan een korte pauze van 10 minuten. In die 10 minuten is het belangrijk om even weg te zijn van de plek waar je hard aan het werk bent. Ga even naar buiten, drink een kopje koffie of zet even je favoriete muziek op.
 4. Beweeg en zweet dagelijks
  Dagelijkse beweging is essentieel voor een gezond hart, lekker in je vel zitten en ook om alerter en gefocust te zijn. Het geeft je energie en je humeur een enorme boost en niet te vergeten; het vermindert stress. Je hoeft hier geen urenlange workout-sessie voor in te plannen. Je kunt in 10 minuten namelijk ook flink zweten.
 5. Wees dankbaar en uit dankbaarheid
  Dankbaarheid bevordert geluk. Vraag jezelf elke dag af waar je vandaag weer dankbaar voor bent. Het zijn vaak de meest simpele dingen, bijvoorbeeld de zon die heerlijk schijnt of je dochter die je heel lief aankeek. Sta even stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent. In tijden van stress kan het helpen om 10 dingen op te noemen waar je dankbaar voor bent. En, waar ben jij dankbaar voor vandaag?

Wil jij meer inspirerende tips? Kom dan naar de Secretary Power Class, het event voor alle secretaresses in NL. Het event vindt plaat op 30 oktober 2014 in WTC Rotterdam. Meer informatie www.secretary.nl/power.

Over jongk

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *