Hét blog voor de ervaren assistant

Leuke voornemens voor 2017 die wél werken

Drijfveren secretaresseHet nieuwe jaar is hét moment om leuke voornemens een kans te geven. Eens een keertje geen goede voornemens, maar leuke voornemens. Hoe zorg je ervoor dat je ze deze keer wel volhoudt?

Welke leuke voornemens je ook hebt; sportief gaan wandelen in de bergen, cultuur snuiven in Afrika of komende zomer met een goed boek op strand liggen in Scheveningen, er komt een moment dat je lekker kan wegdromen over van alles en nog wat. Niet voor niets ontstaan juist tijdens de deze dagen de beste ideeën en uitdagendste doelen. Helaas halen deze ideeën en uitdagingen slechts zelden de eerste zes maanden. En zelfs dát is voor sommigen al een hele prestatie.

Zo roep ikzelf allang, dat ik een taalcursus wil gaan volgen… Op het kopen van een zelfstudieboekje na, is het er nog niet van gekomen. Zodra ik weer in mijn oude werkritme zit, slokt de waan van de dag al mijn goede voornemens op. Tenzij ik er werk van maak! Mensen die goed zijn in het tot uitvoering brengen van hun leuke voornemens zijn vaak erg goed in het vasthouden van het WAAROM en het WAT.

Drie tips als het niet vanzelf gaat:

1. De kracht van de verbeelding

Schrijf op (nu het nog vers is) wat je wilt bereiken en waarom. Blijf nog even nadromen hoe het zou zijn als je jouw doel hebt bereikt; hoe ziet dat eruit? Wat levert het je op? Schrijf dit op een kaart of foto, die symbool staat voor dit doel of het ‘eureka-momentje’ tijdens de vakantie. Hang deze op een zichtbare plek. Zo wordt je er iedere dag positief aan herinnerd.

2. Less is more

Secretaresse CV tipsZet het doel om in hapbare brokjes en concrete acties die gemakkelijk uitvoerbaar zijn. Zet ze direct in de agenda! Elke actie die je uitgevoerd hebt geeft een positief gevoel, waardoor je het beter volhoudt.

3. Delen als ‘een stok achter de deur’

Door jouw goede voornemens regelmatig te delen met goede bekenden zorg je voor een natuurlijke ‘stok achter de deur’. Bekenden vragen namelijk bij het volgende bezoek vaak naar de voortgang, dan is het wel zo leuk als je ook iets kan melden. Bovendien helpen mensen graag, wie weet bereik je jouw doel sneller dan gedacht!

Veel plezier en succes!

Sabina Brammer, docent Secretary Management Institute

Meer leuke en interessante tips ontvangen in 2017?

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden van leuke artikelen en het cursusaanbod? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor de secretaresse nieuwsbrief

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *