Hét blog voor de ervaren assistant

De kracht van zichtbaarheid: jezelf profileren als assistent

Als managementassistent weet je dat een goede dosis Nederlandse nuchterheid ons niet vreemd is. Je staat altijd klaar om anderen te ondersteunen, projecten te managen en de boel soepel te laten verlopen als stille kracht achter de schermen. Zonder te veel op te vallen dus. Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg…

Maar wat als ik je vertel dat het tijd is om die nuchterheid even opzij te zetten? Om te ontdekken hoe je jezelf profileert als een ervaren speler in jouw vakgebied? Dat is precies wat je kunt bereiken met jezelf profileren.

Jezelf profileren houdt in dat je bewust en vol zelfvertrouwen iets van jezelf laat zien, zodat meer ruimte ontstaat voor wie je bent en wat je te bieden hebt. Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek voor die droombaan of om jezelf te laten zien op de plek waar je al zit, je maakt een blijvende indruk door jouw persoonlijke waarden en natuurlijke talenten te laten schitteren.

Jezelf profileren als managementassistent

Jezelf profileren: wees duidelijk over wat je te bieden hebt

Een veelvoorkomend scenario waarin dit van toepassing is, is bij sollicitaties. Veel mensen gaan op zoek naar banen waarbij ze zichzelf herkennen in het verhaal van de werkgever. Natuurlijk kan dit leiden tot een aantrekkelijke baan, maar wat als je ook duidelijk en vol passie en overtuiging profileert wie jij bent en wat jouw doelen zijn? Dit kan een meer duurzame en passende match opleveren die je anders nooit had bereikt.

Ook wanneer je al op je plek zit, is het nuttig om jezelf te laten zien en bepaalde taken of projecten naar je toe te trekken. Wat wil je bijdragen in je functie? Spreek dit uit! Ja, dat kan best spannend zijn, maar zo zien collega’s wel wie ze voor welke expertise naar jou kunnen doorverwijzen.

Voor de duidelijkheid: jezelf profileren is geen opschepperij. Het heeft vaak een negatieve bijklank, maar het is juist een krachtig instrument waarmee je kansen ziet, creëert en grijpt die je anders misschien niet eens had opgemerkt. Dus laat die weerstand los en schud de Nederlandse bescheidenheid eens van je af als managementassistent. Maar hoe dan?

Wees gewoon jezelf

Het is best simpel: wees jezelf en laat dit zien. Laat je natuurlijke talenten los (krijg helder wat jou uniek maakt als managementassistent) en toon anderen wat jouw toegevoegde waarde is. Geen pocherij, maar authentiek zijn en jezelf vol zelfvertrouwen presenteren. Dan maak je impact! En het mooie hiervan is: je zult zien dat – direct of naarmate de tijd verstrijkt – anderen geïnspireerd worden, jouw voorbeeld volgen en ook hun kracht ontdekken.

Dus, gun jij jezelf deze kans om te groeien, te ontdekken, te stralen en die onuitwisbare indruk te maken? Probeer het eens…

Geschreven door Charlotte van Waalwijk- van Doorn (één van de docenten van onderstaande opleiding) met een vleugje ChatGPT.

Jezelf profileren? Opleiding Senior Management Assistent

Tijdens de vijfde dag van de opleiding Senior Management Assistent ga je samen met docent Charlotte aan de slag met jezelf persoonlijk profileren met je talent. Tijdens deze opleiding op HBO-niveau leer je nog meer krachtige vaardigheden waarbij je breder leert kijken en werken:

Opleiding Senior Management Assistent - brochure
  • Sterker communiceren
  • Sneller iets voor elkaar krijgen door inzicht in jezelf en de ander
  • Leren uilen: afstand nemen van emotie en oordeel
  • Professioneel reageren
  • Makkelijker en sneller beslissingen nemen: weg met die twijfel

Oftewel: je versterkt je zakelijke ondersteuning door persoonlijke groei.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *