Hét blog voor de ervaren assistant

Isa Hoes: loslaten en opnieuw durven beginnen

Isa Hoes (foto: Mark Uyl)Isa Hoes is expert op het gebied van veerkracht. Zij laat als geen ander veerkracht zien door de manier waarop zij omgaat met de moeilijke kanten van het leven. Ze vertelt ons hoe ze dat doet en waardoor ze dagelijks geïnspireerd wordt.

Inspiratie

Isa Hoes wordt door verschillende mensen geïnspireerd als het om veerkracht gaat. Ze kan niet één iemand noemen als groot voorbeeld.

Ik kan bijvoorbeeld heel erg geïnspireerd worden door een tekst van Moeder Theresa maar ook door een vriendin die door een moeilijke periode gaat en telkens weer de moed weet te vinden om door te gaan.

Isa ziet juist het voorbeeld in dat soort dingen. Een vriendin van haar had kanker en leed nog jaren daarna onder helse pijnen.

De artsen zeiden dat ze ermee moest leren leven maar zij ging door met zoeken naar oplossingen. En nu gaat het goed. Dát is veerkracht in mijn ogen. Juist als je het zwaar hebt, niet ergens in blijven hangen maar telkens weer loslaten en opnieuw durven te beginnen.

Inzicht

Als er veerkracht nodig is hoef je volgens Isa alleen maar te kijken naar de mooie dingen in het leven.

Vrienden, familie, de natuur… en het is maar welke kant je op kijkt. Je kan naar alle nare dingen kijken in het leven of juist naar de mooie dingen. En ik kies voor dat laatste. Ook ik moest leren loslaten en was daardoor meer in het nu dan ik ooit geweest was. Daardoor kon ik beter voelen wat ik, en ook anderen, nodig hadden.

Bij deze positieve en veerkrachtige instelling sluit ook Isa’s levensmotto naadloos aan.

Vier het leven! Je weet nooit wanneer het voorbij kan zijn en wees dankbaar met alles wat er wél is en is geweest.

Veerkracht voor assistants

Hoe kunnen volgens Isa Hoes assistants veerkracht inzetten bij alle veranderingen die er spelen?

Vertrouw op jezelf en wat je kan.

Het is volgens de actrice vooral belangrijk dat je kijkt naar je sterke kanten. Het is duidelijk dat niet alles altijd maar goed kan gaan. Ze stelt dat je dan het meeste hebt aan een positieve instelling. Wat ze assistants wil meegeven is:

Wees flexibel en je zult niet alleen jezelf maar ook anderen verrassen. Door een open blik én een open mind kunnen hele andere inzichten ontstaan.


Isa Hoes laat tijdens het Nationaal Secretaresse Congres op dinsdag 2 februari 2016 zien dat veerkracht niet iets is dat je zomaar oproept, daar moet je wel wat voor doen. Hoe ze dat heeft gedaan en wat het schrijven van haar levensverhaal haar heeft gebracht, vormen de rode draad. Ook o.a. Twan Huys en Dirk Zeelenberg zijn van de partij om jou op weg te helpen naar een leven met nog meer veerkracht!

Lees meer over het Nationaal Secretaresse Congres

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

2 Reacties

  1. Beste Isa, Ik heb je interview met belangstelling gelezen. Wat ik wel erg jammer vind is dat er niet staat hoe je het doet/ hebt gedaan. Ik bedoel je adviseert naar de zonnige kant te kijken. Hoe doe je dat als je helemaal geen zon meer ziet. Hoe kun je dankbaar zijn als alles mislukt hoe hard je er ook voor werkt. Ik zal een klein tipje van de sluier van mijn leven oplichten.
    Ben gescheiden toen mijn dochter 2 jaar was van haar agressieve vader. Omdat een omgangsregeling verplicht was liet ik haar naar hem toe gaan. Op zo’n bezoekdag heeft hij geprobeerd haar te wurgen. Veroordeeld tot psychiatrisch ziekenhuis wegens poging tot moord en illegaal wapenbezit na 1 jaar weer gewoon thuis, bezoekregeling moest worden hervat.
    Ik heb kei hard gewerkt om een leven op te bouwen met/voor mijn dochter, in 6 jaar tijd 10 keer verhuisd. In de bijstand geleefd maar een opleiding gevolgd en gespaard om mijn dochter te laten studeren. Zij heeft de universiteit afgerond. Na 1,5 jaar te hebben gewerkt krijgt ze een auto ongeluk met blijvende schade waarna ze een parttime baan aan kan op MBO-niveau. Na 7 jaar thuis te zijn geweest met de nodige depressies heeft ze nu een baan via het uitzendbureau. Kun je een beetje invoelen wat dit als moeder met je doet? De financiële afwikkeling is na ruim 8 jaar nog steeds niet rond. Ik kan je wel verklappen dat er echt tijden zijn geweest dat er nergens zon te bekennen was. Had ik toen maar geweten hoe je überhaupt de zon terug kunt vinden. Ik heb dat geprobeerd om regie te houden over mijn eigen leven. Niet totaal in de slachtofferrol te gaan, ik had het geluk dat ik er voor haar moest zijn. Voor de spiegel gaan staan en zeggen, ik ben sterk, ik kan dit. Ook al liepen op zulke momenten de tranen over mijn wangen omdat ik het zelf nog niet echt kon geloven dat ik het kon. Uiteindelijk is het me/ons wel gelukt, we zijn twee ijzersterke vrouwen geworden. Zo sterk dat we nu ik 60 zij 35 beide singel zijn want ja, hoe laat je dan ooit nog een man in je leven. Ik weet dit niet, ik weet alleen dat ik dat graag zou willen. Ook eens een arm of leuke dingen doen die ik niet perse zelf moet initiëren. Even lucht, vrijheid blijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *