Hét blog voor de ervaren assistant

Iedereen Elke Dag Plezier! Dat kan toch helemaal niet?

Klopt!

Maar wat nou als we er elke dag even een momentje bewust mee bezig zijn? In gedachten of in de praktijk. Als we nou iedere dag proberen iets toe te voegen aan het welzijn van een ander? Hoe klein dan ook. Een bewust “Goeiemorgen” is vaak al een heel goed begin, hoe onbenullig dat ook klinkt. Geeft een goed gevoel, je bent gezien!

Waar gaat het eigenlijk om in deze tijd? Gaat het om spullen, status, geld, positie, “iets zijn”? Of zit daar nou juist de grote angst? Dat we kwijt raken wat we hebben? Gaat het om hebben of om geven en ontvangen? Dat is voor mij de mooiste speeltuin die er is. Ontdekken hoe we “moeilijke dingen” weer mogelijk kunnen maken. Werkelijke vooruitgang heeft namelijk dezelfde basis: delen. Zweverig? Nee hoor, de kracht van “samen”.

Plezier heeft deels met focus te maken, en met mindset. Als secretaresse, PA, assistent kan je er de wereld mee veranderen. In het klein en in het groot. Net als ieder mens. Het gaat om keuzes maken en genieten van wat de gevolgen ervan zijn.

Voorbeeld? Ik ben zelf niet zo dol op netwerkborrels waarbij het acquisitie-testosteron in de lucht zit. Toch is het fijn om af en toe wat mensen te spreken, om van gedachten te wisselen, om ervaringen te delen. Om inzichten te geven en te krijgen, en om je verhaal “in de wereld te krijgen cq houden”. Zo was ik laatst op een sjieke partij waar ik een hele avond met “slechts” 2 á 3 van de 60 aanwezigen gesproken heb. Dat, in plaats van een snel rondje te maken om vluchtig te laten zien wat ik doe, hoe goed ik ben en waar je me kan vinden. Niets voor mij. Liever heb ik een gezellige avond, waar niets hoeft te lukken. Er kan dan per slot van rekening ook niets mislukken.

Grappig was het toen m”n laatste gesprekspartner vlak voor vertrek zei “Gut, nou hebben we eigenlijk helemaal niet genetwerkt. Dat is jammer zeg.”. Mijn reactie: “Ik vond het erg gezellig, en ben blij dat ik zo lekker heb ge-nietwerkt!”. Ik ga nog een stapje verder, ik ben ervan overtuigd dat geniet(en)-werkt! En hoe… Dat plezier delen – elkaar aandacht geven – een veel beter instrument is om mooie relaties aan te gaan. Waar dan ook, met wie dan ook. Wat is jouw verhaal?Plezier is een keuze (maken)!
Ik verheug me je te zien tijdens een bruisende Secretary POWER-dag in Rotterdam.

Met plezier, Michiel Drijber, spreker tijdens Secretary Power Class

Bekijk de Secretary Power Class

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Waarom een uitstekende assistant MBA-vaardigheden beheerst

Het werken op je gevoel heeft je al jaren ver gebracht. Hoe staat het met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *