Hét blog voor de ervaren assistant

Home » Secretaresse Tips » Het is zomer! Tijd om na te denken over je loopbaan

Het is zomer! Tijd om na te denken over je loopbaan

Dat de zomer dé tijd is om na te denken over je loopbaan en wat je nu eigenlijk wilt, blijkt wel uit het feit dat september (naast januari) de populairste maand is om te solliciteren. Tijdens je vakantie heb je de tijd om uit te rusten én om na te denken over je volgende ontwikkelstappen. En dat doen we dus ook massaal.

Welke leer- en ontwikkelbehoefte heb jij?

Waarom zou je reflecteren? Reflectie draagt bij aan bewustwording. Het helpt je inzichtelijk te krijgen wat je wil en welke leerbehoefte je nog hebt. Zodra je dit in kaart hebt, wordt het concreet en kun je het ook daadwerkelijk in gang gaan zetten. Anders blijft het maar bij een hersenspinsel en is de vooruitgang ver te zoeken. Maar hoe doe je dat en waar begin je?

Stel jezelf 3 vragen:

  1. Word je blij van wat je doet?
    Ga eens na wat een werkdag voor jou leuk, gewoon of minder leuk maakt. Waardoor komt dat? Kun jij je drijfveren kwijt in je werk, dan geeft dat energie. Kan dat niet, dan vreet het energie.
  2. Kun je je talenten voldoende benutten?
    Waar ben je echt goed in? Als je aan vrienden, familie en collega’s zou vragen: waar ben ik goed in of waar blink ik in uit, wat zeggen ze dan? Grote kans dat je daarmee je talent te pakken hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je heel zorgzaam bent en anderen het graag naar de zin maakt; een talent die je veel ziet bij secretaresses. De vraag is: komen deze zeer goede eigenschappen – dus: talenten – voldoende naar voren in je werk? Voor je werkplezier is het essentieel dat je in je baan je talent(en) kwijt kunt.
  3. Wat kun je doen om je loopbaan eventueel bij te stellen?
    Als het om je loopbaan gaat, ben jij (meestal) in de lead. Zorg ook dat je de controle blijft houden. Dat doe je door na te blijven denken over je ontwikkeling. Waar sta je en waar wil je heen? Blijf daarbij ook altijd in je eigen belang denken. Ja, secretaresse, ook jij! Als het gaat om je persoonlijke ontwikkeling is het belangrijk dicht bij jezelf te blijven; trouw blijven aan je zelf. Vanuit je eigen belang denken dus.

Wat wordt jouw volgende stap?

Wat heb jij altijd nog willen doen? Welke vaardigheden mogen opgepoetst worden of welke nieuwe, slimme werktechnieken wil jij leren kennen? Waar krijg jij écht energie van en wil je verder uitbouwen?

Laat het in de vakantie lekker bezinken en borrelen. Dan ontstaat er vanzelf een mooi ontwikkelplan. En zo niet, dat kun je ons altijd bellen voor advies.

Als opleidingsinstituut voor ervaren secretaresses (al bijna 30 jaar!) weten wij als geen ander wat er speelt in de markt, welke taakveranderingen eraan komen en welke vaardigheden gevraagd worden door werkgevers. Vraag ons eens om advies. Opleidingsadviseurs Marjan en Niehk denken graag met je mee. Ze zijn bereikbaar via tel. 040 – 2 974 951.

Durf te dromen en pak door!

Ons motto – of eigenlijk die van Pippi Langkous – is niet voor niets: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Maak er een mooie zomer van en ga ervoor!

Opleidingen en cursussen voor de secretaresse
Benieuwd welke opleidingen in het najaar starten? Bekijk ons totale opleidingsaanbod hier.

Advies nodig? Bel Marjan of Niehk

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 25 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als privé. In ons uitgebreide aanbod vind je altijd iets dat bij je past!

Bekijk ook

Cursus Zakelijk Engels

4 trucjes om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren

In steeds meer bedrijven spreekt men Engels, lopen er internationale collega’s rond waarmee je enkel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *