Hét blog voor de ervaren assistant

Het is zomer! Tijd om na te denken over je loopbaan

Dat de zomer dé tijd is om na te denken over je loopbaan en wat je nu eigenlijk wilt, blijkt wel uit het feit dat september (naast januari) de populairste maand is om te solliciteren.

Tijdens je vakantie heb je de tijd om uit te rusten én om na te denken over je volgende ontwikkelstappen. Vooral nu, want misschien stond jouw ontwikkeling sinds het begin van Corona op een laag pitje… We reflecteren dus ook massaal op het afgelopen jaar én denken na over het komende jaar.

Welke ontwikkelbehoefte heb je?

Waarom zou je reflecteren? Reflectie draagt bij aan bewustwording. Het helpt je inzichtelijk te krijgen wat je wil en welke leerbehoefte je nog hebt. Zodra je jouw leerbehoefte in kaart hebt, wordt het concreet en kun je het ook daadwerkelijk in gang gaan zetten. Anders blijft het maar bij een hersenspinsel en is de vooruitgang ver te zoeken. Maar hoe doe je dat en waar begin je?

Stel jezelf 3 vragen:

 1. Word je blij van wat je doet?
  Ga eens na wat een werkdag voor jou leuk, gewoon of minder leuk maakt. Waardoor komt dat? Kun jij je drijfveren kwijt in je werk, dan geeft dat energie. Kan dat niet, dan vreet het energie.
 2. Kun je je talenten voldoende benutten?
  Waar ben je echt goed in? Als je aan vrienden, familie en collega’s zou vragen: waar ben ik goed in of waar blink ik in uit, wat zeggen ze dan? Grote kans dat je daarmee je talent te pakken hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je heel zorgzaam bent en anderen het graag naar de zin maakt; een talent die je veel ziet bij assistants. De vraag is: komen deze zeer goede talenten voldoende naar voren in je werk? Voor je werkplezier is het essentieel dat je in je baan je talent(en) kwijt kunt.
 3. Wat kun je doen om je loopbaan eventueel bij te stellen?
  Als het om je loopbaan gaat, ben jij (meestal) in the lead. Zorg ook dat je de controle blijft houden. Dat doe je door na te blijven denken over je ontwikkeling. Waar sta je en waar wil je heen? Blijf daarbij ook altijd in je eigen belang denken. Als het gaat om je persoonlijke ontwikkeling is het belangrijk trouw te blijven aan jezelf.

Wat wordt jouw volgende stap?

Wat heb jij altijd nog willen doen? Welke vaardigheden mogen opgepoetst worden of welke nieuwe, slimme werktechnieken wil jij leren? Waar krijg je écht energie van en wat wil je verder uitbouwen? Bekijk ook eens deze opleidingen voor assistants:

Laat het in de vakantie lekker bezinken en borrelen. Dan ontstaat er vanzelf een mooi ontwikkelplan. En zo niet, dan denken we graag met je mee.

Grijp je kans: maak gebruik van persoonlijk ontwikkelingsadvies

Het is best lastig om zelf een weg te banen door het opleidings-oerwoud. Welk onderwerp past het beste bij jou? Welke leervorm (klassikaal, online, zelfstandig)? En welke aanbieder?! Schakel de waardevolle hulp in van diverse opleidingsexperts. Ze brengen je een stap verder richting een duidelijke opleidingskeuze die goed bij je past.

Marjan Muller - Secretary Management Institute

Wie je ook benadert, vraag ook ons eens om persoonlijk en vrijblijvend advies. Als opleider van ervaren assistants (al meer dan 30 jaar) weten we wat er speelt in de markt, welke taakveranderingen eraan komen en welke vaardigheden gevraagd worden door werkgevers. Opleidingsadviseur Marjan Muller denkt graag met je mee: 040 – 2 974 947 of 06 – 10 352 606.

Maak er een mooie zomer van en ga ervoor!


Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

èèn Reactie

 1. Interessant om te lezen! Wat fijn dat je hier aandacht aan besteed. Ik betrap mezelf erop dat ik in de zomer altijd tijd vrij maak om even tot rust te komen en om te ontspannen met mijn gezin. Maar ik denk niet na over mijn toekomst en voor ik het weet ben ik weer het aan werk. Bedankt voor het delen van dit artikel.

  Met vriendelijke groet,

  Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *