Hét blog voor de ervaren assistant

Hallo, hier ben ik

In het dagelijks leven zijn er volop momenten waarop je overtuigend over wil komen. Momenten waarop je wil scoren. De wereld wil laten weten wat je waard bent. Straks tijdens het werkoverleg. Morgen bij de interne sollicitatie of volgende week tijdens het jubileumfeest van het 25 jarig bestaan van de zaak. Momenten waarvan je vooraf weet dat ze er aan komen en dat het moment waarop je moet pieken al bepaald is. Het staat in de agenda, laat maar komen.

Ondanks dat het erg duidelijk is wanneer het moet gebeuren, is het toch de vraag of het gaat gebeuren? Ga je echt de wereld laten weten wat je waard bent? Durf je het? Natuurlijk. Mijn tip:

  • Gooi je bescheidenheid van je af
  • Neem de ruimte en vertel over je passie, je kwaliteiten en je uitdagingen

Volop ruimte om jezelf te profileren
Om de drempel wat te verlagen kun je vast beginnen met je gesprekspartner te sturen in de juiste richting. Wanneer iemand aan je vraagt: hoe het gaat, zijn we geneigd te antwoorden met: goed. Daarna vraag jij hoe het met de ander gaat, en over is het gesprek. Niets opgeschoten. Verloren tijd en energie. Opgelegde beleefdheid. Wanneer dadelijk iemand aan je vraagt hoe het gaat, antwoord je niet meer met “goed”. Je antwoordt met “goed, ik ben met leuke dingen bezig”. Moet jij eens opletten wat er gebeurd! Volop ruimte om jezelf te profileren. Op de juiste plek, op het juiste moment, bij de juiste persoon.

Huub van Mackelenbergh, spreker Secretary Power Class
foto: Marc Bolsius

Bekijk de Secretary Power Class

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …