Hét blog voor de ervaren assistant

Eindejaarsgeschenken: wat brengt de kerstman dit jaar?

Het mag dan wel crisis zijn, maar gelukkig blijven werkgevers van onze eindejaarsgeschenken af. Ze hebben goed in de gaten dat het juist in deze tijd belangrijk is om te laten zien dat ze jouw werk waarderen. Doordat er steeds minder handen beschikbaar zijn, worden deze steeds belangrijker. Ook hoort het bij onze decembergewoontes.Het budget is bij de meesten wel iets gedaald de afgelopen jaren. Maar met een gemiddelde van € 35,- per werknemer (volgens Tintelingen.nl) kunnen we nog steeds blij zijn, toch?


Populaire eindejaarsgeschenken 2014

Gezond voedsel is momenteel erg trendy. Denk aan biologische (streek)producten, zoals de maaltijdboxen Hello Fresh, Food We Love en de Streekbox. Maar ook Fairtrade sieraden en producten voor in en om het huis zijn populair, zoals een wake-up light, pannen of docking stations voor iPhones.Daarnaast doen de cadeaukaarten – waarmee iemand zelf zijn cadeau kan uitkiezen – het nog steeds erg goed.
Voor de goede doelen is er minder goed nieuws: zij lopen miljoenen euro”s aan donaties mis in vergelijking met voorgaande jaren.

Tips voor het regelen van het eindejaarsgeschenk

Ben jij degene die de Kerstman mag spelen? Leuk! Met deze tips scoor je zeker een hoop blije gezichten van je collega”s én je baas.

 • Het gaat niet om het geld: geef met aandacht
  De emotie rond het ontvangen van een cadeau heeft met de boodschap te maken, niet met het geld. Zorg dus dat het verhaal authentiek is, dan hoeft het cadeau niet persé op het lijf geschreven te zijn. Dit is gebleken na onderzoek van Henry Robben, hoogleraar marketing aan Nyenrode Business Universiteit.
 • Liever wat minder en goed, dan meer met een lagere kwaliteit
 • Wacht niet te lang met bestellen
  Dit jaar gebeurt dat vooral in de zorg, vanwege grote reorganisaties door de WMO-wet. Maar verstandig is het niet, want het is een stuk goedkoper om al eerder in het jaar te bestellen. Zet dit dus vroeg in je agenda van 2015!
 • Origineel zijn? Kijk om je heen
  Wat is momenteel de trend in de winkels? Blader eens door mode- en woonbladen. Of kijk naar kookprogramma”s (denk aan 24 Kitchen of Heel Holland Bakt). Dan kom je vanzelf op een leuk en origineel idee.
 • Segmenteren kan, maar hoeft niet
  Zoals we al in het eerste punt vermeldden, gaat het om de boodschap: een oprecht dankjewel. Maar wil je echt wat anders te bieden hebben aan diverse collega”s, segmenteer ze dan op bijvoorbeeld interesse, hobby”s, opleiding of levenscyclus. Waarschijnlijk een hele klus, maar het wordt zeker gewaardeerd.

Nieuwsbrief Secretary Management Institute

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden van leuke artikelen en ons cursusaanbod? Meld je aan!

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *