Hét blog voor de ervaren assistant

Een wake-up-call: Wat is jouw excuus?

Lekker denken in beperkingen, soms heerlijk (ja, max 5 minuten!) En dan gaan we er straks wat aan doen. Maar nu denken in beperkinegn dus. De tijd gaat nu in…!

Ik ben te hoog opgeleid. Ik ben te laag opgeleid. Ik heb de vaardigheden niet. Ik heb het nooit gedaan. Dat is niks voor ons soort mensen. Er wordt niet van me gehouden. De economische tijd is er niet goed voor. Ik vind het niet leuk. Ik vind het te ver rijden. Ik heb er de tijd niet voor. Ik ben niet sportief. Ik ben niet handig. Ik heb er het geld niet voor. Ik vind het eng. Ik vind het onwaarschijnlijk. Ik geloof niet dat het me ooit zal lukken. Ik vind nooit een baan. Ik kan niet met mensen omgaan. Ik word nooit verliefd. Ik kan nooit een relatie in stand houden. Ik kan niet netwerken. Ik lever nooit toegevoegde waarde. Ik zal me nooit verder ontwikkelen. Ik kan niet tegen onzekerheid. Ik voel me gevangen door zekerheid. Ik ben te oud. Ik ben te jong. Ik ben niet ondernemend. Ik kan niet schrijven. Ik ben slecht in gesprekken voeren. Kleding staat me slecht. Regelmaat is niks voor mij. Ik mag geen fouten maken. Ik kan nooit iets goed doen. Ik vind het te koud. Het regent te vaak. Ik durf niet te vliegen. Er gebeurt nooit iets positiefs. Mensen vinden me vast raar. Ik kan niet omgaan met autoriteit. Ik kan geen opleiding vinden. Ik heb de energie niet. Ik heb teveel andere dingen te doen. Ik kan niet vroeg opstaan. Ik zal nooit een partner vinden. Er zijn geen mogelijkheden. Er is teveel gebeurd in mijn leven. Ik krijg van niemand steun. Ik heb alles geprobeerd. Later als ik met pensioen ben kan ik genieten. Dat past niet bij mijn functie. Ik maak nooit promotie. Ik heb altijd ruzie. Die ander zorgt ervoor dat het niet lukt.

Trrrinngggg!!!

This is your wake-up call. Maak jezelf 2 cm langer. Recht je schouders. Borst vooruit. Kin iets omhoog. -> Dat is in je kracht staan. Wanneer pak jij jezelf aan?

Schrijf jouw excuus op. En schrijf daarachter wat je wel wilt. Bijvoorbeeld: Ik heb de vaardigheden niet. De waarheid is dat ik de vaardigheden kan leren/krijgen. De waarheid is dat ik het wel kan! Je hebt 1000 excuses om iets niet te doen en je hebt er maar 1 (eentje, uno, eine, one, un) reden nodig om het wél te doen.

GO!

Over eduard van brakel

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *