Hét blog voor de ervaren assistant

Acht tips om de inspiratie vast te houden

Acht tips om de inspiratie vast te houden Het jaar 2013 is weer bijna voorbij. We kunnen weer terugkijken op dit jaar, en vooruit kijken naar volgens jaar. Volgend jaar, in 2014 is er weer een kans om je goede voornemens waar te maken, om te gaan doen wat je echt wilt, of om door te gaan op de weg die je dit jaar hebt ingeslagen. Vaak is het zo dat in de loop van het jaar de dagelijkse sleur weer terugkomt, of je zo wordt opgeslokt door werk of onverwachte gebeurtenissen dat de inspiratie wat wegzakt. Om je te helpen hebben wij acht tips voor je om de inspiratie een heel jaar lang vast te houden. Hier komen ze:

1) Ga de natuur in: maak een wandeling in het bos, of over het strand. Ga de tuin in, of fiets eens door de polder. De ruimte die de natuur geeft, zorgt dat je wat meer kunt reflecteren en dat je ook even ruimte ervaart om ongestoord te kunnen denken en dromen.

2) Verander van omgeving: De natuur in gaan werkt goed, maar ook een andere stad bezoeken, of eens op een andere plek in huis gaan zitten is al goed. Je krijgt dan nieuwe prikkels, en die prikkels zorgen voor nieuwe inzichten.

3) Luister naar andere muziek: Zet eens jazz op, of trance, of hardrock, opera of klassieke muziek. Andere muziek geeft je andere emoties en kan heel inspirerend zijn.

4) Lees inspirerende boeken: Zoek een boek over een onderwerp waarover je altijd al eens meer had willen weten, of loop in de bibliotheek eens naar een afdeling met boeken waar je anders nooit komt. Juist van het lezen over andere onderwerpen kun je heel veel leren, en dat werkt inspirerend.

5) Doe een klus met volle aandacht: als je iets doet met volledige aandacht, dan gaat de energie stromen en kom je in een positieve flow

6) Zoek inspirerende mensen op: Welke mensen bewonder je? Of van wie krijg je energie? Zoek die mensen eens op en je zult weer nieuwe energie krijgen. Je wordt het meest beïnvloed door mensen met wie je de meeste tijd doorbrengt. Kies die mensen dus zorgvuldig uit.

7) Zoek de rust eens op: Ga een weekend weg uit de drukte, of hou de televisie, computer, telefoon, radio en IPad eens uit voor een avond. Rust en stilte in onze omgeving kunnen zorgen voor rust en stilte in ons hoofd, waardoor we ons weer goed kunnen opladen.

8) Ga schrijven: Schrijf alles op wat in je opkomt, en veroordeel dat wat je schrijft niet. Schrijf over alles, en je zult zien dat het schrijven steeds makkelijker gaat, en dat je daardoor steeds meer ideeën en inspiratie krijgt.

Over eduard van brakel

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *