Hét blog voor de ervaren assistant

‘Soms word je zomaar wakker geschud door een opleiding…’

Soms denk je dat je alles wel weet, als het over je werk gaat. Je doet het al zo lang en zo geroutineerd… En soms word je zomaar wakker geschud door een opleiding die verder gaat dan Excel en Outlook. Die jou persoonlijk raakt. In de kern!

Nadenken over secretaresse opleiding

Je denkt: dat vindt de zaak vast niet goed, want wat hebben zij er nou aan als ik mijzelf beter leer kennen of beter leer overtuigen? Een goed netwerk of persoonlijk leiderschap zal de manager alleen maar bedreigend vinden! Maar mijn leidinggevende liet me met een gerust hart gaan: ‘Hoe beter jij zelf wordt, hoe meer ik aan je heb’, zei hij.

Wat ben ik blij dat ik de 5-daagse opleiding Hoger Management Support heb gedaan. Beter worden op HBO-niveau! We waren met een groep van acht secretaresses; zowel de vrouwen als de leeftijden als de bedrijven liepen erg uiteen. Dit maakte het heel spannend en boeiend. Vreemd genoeg was er al snel een groot onderling vertrouwen, wat alle vijf de opleidingsdagen gebleven is. Waarschijnlijk komt dit ook door de zeer prettige docent Titia Huisman: nuchter en met fijne humor, die ontzettend goed wist waar ze het over had.

Wat hebben wij veel over onszelf geleerd. En hoe opvallend dat sommige dingen al zolang bekend waren, maar opeens op hun plek vielen. Heerlijk om te merken dat ik mij echt beter en sterker voelde na de opleiding. Mijn manager straalde net zo hard als ik! Want ik heb geleerd om:

  • het heft beter in eigen hand te nemen;
  • bij te sturen;
  • conflicten voor te zijn door scherper te luisteren en beter te respecteren;
  • door proactief te handelen een betere gesprekspartner te zijn.

Het viel ons zwaar om afscheid te nemen van elkaar. Na een paar maanden hadden we dan ook onze eerste reünie. Het bleek dat we eigenlijk wel verder wilden met elkaar, maar niet wisten wat een geschikt vervolg zou zijn. We hadden al 10 van de 12 benodigde studiepunten verdiend voor het SMI Assistant Degree.

Iemand noemde een terugkomdag: een volwaardige lesdag met Titia. Omdat we allemaal enthousiast waren over het idee, heb ik contact opgenomen met de afdeling opleidingsadvies van Secretary Management Insitute en gevraagd of ze willen meewerken aan zo’n terugkomdag met dezelfde docent, met de onderwerpen die wij hadden verzameld en die de 2 bewuste punten zou opleveren.

Download brochure Hoger Management Support

Zowel het Secretary Management Institute als Titia zeiden volmondig ja en op de offerte zeiden alle managers net zo volmondig ja. Bedankt dat we deze ruimte hebben gekregen. Wat moeten jullie van ons hernieuwde zelf genieten!

Geschreven door Martine Luiten, deelnemer aan de opleiding Hoger Management Support en office medewerker bij NIOW Taal- en tekstexperts.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *