Hét blog voor de ervaren assistant

Digitalisering biedt toekomstkansen, ook voor de assistant

Digitalisering kom je overal tegen; ook jouw ondersteunende werk vindt steeds meer online plaats. Het biedt mogelijkheden voor een ander takenpakket, maar de transitie kan ook lastig zijn…

Sicco de Ree, docent van de cursus Tech-Savvy Assistant en de opleiding Future Work Skills, vertelt in dit blog meer over ontwikkelingen in digitalisering en hoe je hiermee omgaat.

Krachtig overkomen online meeting

Digitalisering = kwaliteit boven kwantiteit

Een van de voordelen van digitalisering is dat je veel makkelijker én vaker met elkaar in contact komt. Het vervangt het menselijk contact natuurlijk niet volledig (gelukkig maar), maar veel ontmoetingen vinden online plaats.

Jij wil hierdoor effectief digitaal werken; dit vraagt om vaardigheden die je wellicht nog niet bezit. Het is belangrijk dat je deze digitale vaardigheden leert, want kwaliteit wordt steeds vaker hierdoor bepaald. Oftewel: de digitalisering maakt kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. 

Focus op resultaat

Steeds vaker leggen organisaties de focus op resultaten, het proces is minder belangrijk. Met je manager spreek je af welke resultaten bereikt moeten worden en aan welke randvoorwaarden je moet voldoen. Het is jouw taak om de gestelde resultaten te behalen, zonder toezicht op het proces.

Deze ontwikkeling in combinatie met digitalisering zorgt dat jij steeds vaker op jouw eigen digitale vaardigheden wilt rekenen om doelen te behalen. Hoe fijn is het dan dat jouw digitale vaardigheden op orde zijn?

Lees meer in het blog: Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Hoe ontwikkel je jouw digitale vaardigheden?Opleiding Future Work Skills

Wil jij jezelf digitale vaardigheden eigen maken, zodat je je ontwikkelt tot de managementassistent van de toekomst? Met deze opleiding en cursus bereid jij je voor op verdere digitalisering:

Cursus Tech-savvy assistantOok incompany mogelijk

Ben jij geïnteresseerd in een van deze opleidingen? Schrijf je dan direct in en grijp de kansen die een digitaliserende samenleving biedt. Willen meerdere managementassistenten in jouw organisatie hun digitale vaardigheden ontwikkelen? Kies dan voor een incompany-traject: de opleiding wordt volledig op maat gemaakt op basis van jullie leerdoelen.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Digitale trends? Zet mens voorop

Wordt je organisatie steeds digitaler? Zet de werknemers voorop

Twee derde van de digitale projecten mislukt binnen organisaties. Ze leveren niet de beloofde verwachtingen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *