Hét blog voor de ervaren assistant

Digitalisering is de toekomst, ook voor de assistant

Jouw werk vindt steeds meer digitaal plaats; digitalisering is ook voor de assistant niet te vermijden. Het biedt mogelijkheden als jij jouw takenpakket anders in moet vullen, maar de transitie kan ook lastig zijn…

Sicco de Ree, docent van de cursus Tech-savvy assistant en de opleiding Future Work Skills, vertelt in deze blog meer over ontwikkelingen in digitalisering en hoe je hiermee omgaat.

Krachtig overkomen online meeting

Digitalisering = kwaliteit boven kwantiteit

Een van de voordelen van digitalisering is dat je veel makkelijker én vaker met elkaar in contact komt. Het vervangt menselijk contact natuurlijk niet volledig, maar veel ontmoetingen vinden tegenwoordig online plaats.

Jij dient hierdoor effectief digitaal te werken; dit vraagt om vaardigheden die jij wellicht nog niet bezit. Het is belangrijk dat jij deze vaardigheden leert, want ‘output gestuurde aansturing’ maakt kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Oftewel: kwaliteit wordt steeds vaker bepaald door digitale vaardigheden.

Wat is output gestuurde aansturing?

Output gestuurde aansturing legt de focus op resultaten en de bijbehorende criteria, het proces is minder belangrijk. Jouw manager vertelt je welke resultaten bereikt moeten worden en aan welke randvoorwaarden je moet voldoen. Het is jouw taak om de gestelde resultaten te behalen, zonder toezicht op het proces.

Deze ontwikkeling in combinatie met digitalisering zorgt dat jij steeds vaker op jouw eigen digitale vaardigheden moet rekenen om doelen te behalen.

Hoe ontwikkel je jouw digitale vaardigheden?

Opleiding Future Work Skills: download brochure

Wil jij jezelf digitale vaardigheden eigen maken, zodat jij je ontwikkelt tot de managementassistent van de toekomst? Met deze opleiding en cursus bereid jij je voor op verdere digitalisering:

Cursus Tech-savvy assistant

Ook incompany mogelijk

Ben jij geïnteresseerd in een van deze opleidingen? Schrijf je dan direct in en grijp de kansen die een digitaliserende samenleving biedt. Willen meerdere managementassistenten in jouw organisatie hun digitale vaardigheden ontwikkelen? Kies dan voor een incompany-traject: de opleiding wordt volledig op maat gemaakt op basis van jullie leerdoelen.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Waardering Nationale Secretaresse Dag

De kern van Nationale Secretaresse Dag: échte waardering

17 april 2014 het Secretaressedag, de dag waarbij de managementondersteuners van Nederland in het zonnetje gezet mogen worden. In de Verenigde Staten is Secretaries Day inmiddels omgedoopt tot Administrative Professionals' Day. Daar wordt de dag jaarlijks gehouden op de woensdag van de laatste volle week van april. Het thema dat ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *