Hét blog voor de ervaren assistant

Digitaal notuleren? 5 handige apps

Notuleren en verslaglegging op strategisch niveauNotuleren, hoe doe jij dat? Gebruik je graag nog pen en papier? Of kan je niet meer zonder laptop of iPad tijdens een vergadering? Maak kennis met de volgende 5 handige apps voor laptop, mobiele telefoon of iPad die je vergaderingen gemakkelijker maken!

1. SoundNote (iPad – Mac)

Deze app neemt de vergadering voor je op tijdens het typen. Wanneer je de notulen uitwerkt en je een belangrijk actiepunt uit een discussie mist, dan klik je simpelweg op een woord uit je aantekeningen. De app speelt dan direct dit geluidsfragment af. Ben je klaar? Dan kan je heel gemakkelijk de notulen via e-mail delen of direct overbrengen naar je laptop.

2. iBabs (Android – iOS – Windows)

iBabs is ontwikkeld om papierloos, makkelijker en sneller te vergaderen. Je kan voorafgaand, tijdens en na de vergadering documenten uploaden. Deze bestanden zijn beschikbaar voor iedere deelnemer van de vergadering. De notulen kunnen in iBabs gemaakt en gedeeld worden. Actiepunten en besluiten registreer je eenvoudig.

3. Notulen Software (iOS – Windows)

Dit programma werkt, net zoals iBabs, met online vergaderomgeving. Het dashboard geeft snel overzicht van alle beschikbare documenten: de gemaakte notulen, actielijsten en beslissingen. Informatie kan je eenvoudig terugvinden met de zoekfunctie. Wil je graag iets meer weten over deze app? Probeer de Online Demo.

4. OurMeeting (Android – iOS – Windows)

Je wil graag als notulist de regie hebben over de agenda, de deelnemers, de ingezonden stukken en de notulen. Ook OurMeeting richt zich op het voorkomen van dubbel werk: papierloos vergaderen. Zo kan je deelnemers indelen in verschillende groepen, waardoor je documenten gerichter kan verdelen. Verder is het goed om te weten dat deze app gelinkt kan worden aan Sharepoint of een ander document management systeem.

5. Smartpen

Mocht je liever willen schrijven, dan zet een Smartpen – zoals die van Livescribe – jouw geschreven notities meteen om in een tekst in de app. Je hebt hiervoor wel een speciale notitieblok nodig. Daarnaast kan deze pen geluid opnemen en deze toevoegen aan jouw aantekening.

Deze notuleer apps hebben als doel om jou controle te geven over de voorbereiding en verslaglegging van de vergadering. In de 2-daagse cursus ‘Notuleren en Verslaglegging op strategisch niveau’ zet je een eerste stap om met een laptop, tablet of iPad te oefenen. Wellicht werkt digitaal notuleren voor jou!

Cursus Notuleren & Verslaglegging op strategisch niveau

Download brochure Notuleren en VerslagleggingHerken je één of meerdere van de volgende situaties tijdens een vergadering:

  • Wat doe ik met ingewikkelde discussies waar iedereen door elkaar praat?
  • Hoe ga ik om met heel specialistische kennis waar ik niets van begrijp?
  • Hoe stel ik me op als iets me niet duidelijk is, onderbreken of juist niet?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik precies weet wat er straks in mijn notulen moet komen?
  • Hoe ben ik “aardig assertief” en hoe schakel ik subtiel de voorzitter in?

Tijdens deze intensieve 2-daagse cursus worden al je twijfels weggenomen en voel je je weer zeker in vergaderingen. Ook werk je je notulen uit tot een optimaal verslag.

Lees meer over de cursus Notuleren & Verslaglegging

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *