Hét blog voor de ervaren assistant

3 Tips voor meer werkgeluk als secretaresse

Verrassing secretaresseDe meesten van ons besteden zo’n 60 tot 70 procent van onze kostbare tijd op het werk. We horen steeds meer over burn-out, stress en ongelukkige werknemers. En natuurlijk is het heel belangrijk dat we dit met zijn allen proberen te voorkomen… Maar ik vind het belangrijk dat we meer doen dan dat: alle secretaresses van Nederland moeten zich gelukkig kunnen voelen op hun werk.

Dit is niet alleen goed voor jou en jouw gezondheid, maar wist je dat je je werkgever er ook nog een plezier mee doet? Gelukkige, gemotiveerde werknemers presteren namelijk beter. Werkgeluk is een echte win-win situatie.

Tips voor meer werkgeluk uit de loopbaan-coachingspraktijk

  1. Zoek zelf naar uitdaging

Eén van de belangrijkste redenen die je baan leuk maken, is het werk zelf. Je hebt veel verantwoordelijkheden als secretaresse en doet ontzettend veel. Toch kan de uitdaging er voor jezelf soms een beetje af zijn, vooral als je al een tijdje in het vak zit. Zoek de uitdaging dan zelf op. Bedenk bijvoorbeeld een eigen inbreng voor een vergadering. In welke projecten zou jij een rol kunnen en willen spelen? Of denk na over opleidingsmogelijkheden waar jij en je werkgever iets aan hebben.

  1. Verbind met je collega’s

Werkgeluk secretaresseDe mensen waarmee je werkt, maken een groot onderdeel uit van jouw dagelijks bestaan. Je hoeft geen beste vrienden te zijn met je collega’s, maar een fijne relatie verhoogt jouw werkgeluk. Houd je pauze – als het kan – samen met je collega’s (ga bijvoorbeeld samen een blokje om tijdens de lunch), organiseer een vrijdagmiddagborrel of sla twee vliegen in één klap door samen met je collega een nuttige training te volgen.

  1. Vergroot je zelfvertrouwen

Om je gelukkig te voelen op het werk – en daarbuiten natuurlijk – is het noodzakelijk dat jij je zeker voelt van jouw talenten en competenties. Ben jij je wel bewust van hoe goed jij bent in je werk? Je werkt er hard voor en je kan ook mega veel, maar soms komt die vervelende onzekerheid de kop op steken. ‘Kan ik het eigenlijk wel? Wat nou als ze er achter komen dat ik helemaal niet zo goed ben?’ zegt een zeurend stemmetje in je hoofd.  Ik noem dat de papegaaien op je schouder. Jij kan die papegaaien de baas worden, bijvoorbeeld door je bewust te zijn van waar de kritische stemmetjes vandaan komen en bewijs te zoeken voor wat ze zeggen. Je zal zien dat ze meestal helemaal geen bewijs hebben – ze papegaaien maar wat.

Vreneli Stadelmaier - Nationaal Secretaresse Congres 2019

Wil je meer weten over hoe jij je zelfvertrouwen kan vergroten?

Kom op het Nationaal Secretaresse Congres naar mijn theatercollege F*ck die Onzekerheid en leer wat jij kan doen om onzekerheid de baas te worden… en vol zelfvertrouwen nòg beter in je werk te worden.

Tot dan,
Vréneli Stadelmaier

Drs. Vréneli Stadelmaier is bedrijfskundige, auteur, professioneel spreker, feministe en loopbaancoach. Zij schreef de bestseller ‘F*ck die Onzekerheid’ en ‘Yes She’s Smart, Een Slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Vréneli is directeur oprichter van SheConsult, een trainings-/coachingsbureau voor hoogopgeleide vrouwen en treedt regelmatig met haar theatercolleges op in het hele land Ze is regelmatig in media en ze is een actief vlogger. Voor haar werk won Vréneli in 2015 de regeringsprijs voor vrouwen-emancipatie, de Joke Smit-prijs.

Nationaal Secretaresse Congres 2019

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *