Hét blog voor de ervaren assistant

Home » Secretaresse Tips » 21 tips om je brein in topconditie te houden

21 tips om je brein in topconditie te houden

Je brein is het meest complexe orgaan in het universum, maar waar is de handleiding? Jan-Willem van den Brandhof, spreker bij Assistant Power Class 2019, deelt 21 tips die je helpen om je brein in topconditie te houden.

Prikkel het brein

Er zijn drie dingen die van belang zijn om je brein goed en beter te gebruiken. Ten eerste, moeten we ons brein prikkelen en veel nieuwe verbindingen maken tussen hersencellen. Het motto is: use it or lose it.

Stress secretaresseGun je brein rust

Anderzijds, is het van groot belang dat je brein voldoende rust krijgt. Steeds meer wordt gesproken over informatie-overload en stress als gevolg van de enorme stromen informatie die verwerkt moeten worden. Een goede balans tussen het prikkelen van je brein en rust is van groot belang.

#fitgirl

Tot slot is het ook belangrijk om te zorgen voor een fit lichaam. Je brein is maar een klein orgaan van ongeveer 1350 gram, ongeveer 2% van je lichaamsgewicht. Toch verstookt dat kleine orgaan ongeveer 20% van de energie die we gebruiken. Bovendien, gaat zelfs ongeveer 30% van de zuurstof die de longen opnemen naar je brein. Kortom: hoe fitter je bent, hoe beter je brein voeding krijgt.

7 tips om je brein te prikkelen

 1. Gebruik je talenten en leef met passie
 2. Lees en leer hoe je brein werkt
 3. Focus; doe één ding tegelijkertijd
 4. Doe nieuwe dingen (b.v: leer een andere taal, bespeel een muziekinstrument, etc)
 5. Denk aan dingen die je wilt (en niet aan dingen die je niet wilt)
 6. Leer snelleertechnieken; de gouden driehoek is de combinatie van snellezen, mindmapping en geheugentechnieken
 7. Zorg voor uitdagende levensdoelen

7 tips om je brein te laten ontspannen

 1. Zorg voor een hobby naast je werk
 2. Slaap voldoende en goed
 3. Neem een digitale vakantie in het weekend
 4. Neem regelmatig pauzes
 5. Laat de hond uit ook al heb je geen hond
 6. Doe aan Yoga of meditatieoefeningen
 7. Neem iedere dag een uur vakantie

7 tips voor een fit lichaam

 1. Zorg voor een fit lichaam
 2. Eet gezond
 3. Drink veel water
 4. Zet ongeveer 10 duizend stappen per dag
 5. Slaap en werk met een raam open
 6. Neem de trap in plaats van de lift
 7. Werk en vergader staande

De ontbrekende handleiding wat we in het begin noemde, dáár gaat Jan-Willem van den Brandhof, grondlegger van Brain Trainingen in Nederland en BrainStudio, meer over vertellen tijdens het Assistant Power Class congres. Hij gaat je vertellen hoe je info-stress minimaliseert en je brein in topconditie houdt. Een toekomstcompetentie van de secretaresse. Want focus houden in een tijdperk van informatie-overload is nog niet zo eenvoudig, maar wel essentieel! Kom jij ook 31 oktober?

De Assistant Power Class vindt plaats op 31 oktober 2019 in Utrecht. Deze dag staat in het teken van de laatste digitale trends en de 5 toekomstcompetenties van de secretaresse.

Wie ga je zien tijdens De Assistant Power Class?

 • Assistant Power Class 2019Olympisch kampioen snowboarden Nicolien Sauerbreij, een powervrouw met passie, gaat je vertellen over haar weg naar goud. De ups, maar ook de downs.
 • Rob Urgert is er ook bij. Je kent hem wellicht van het satirische programma ‘De Kwis’. Hij deelt zijn visie op creatief denken; één van de vijf toekomstcompetenties.
 • Jim Stolze neemt je mee in de technologische toekomst. Hoe blijf je bij? Hoe omarm je deze ontwikkelingen? En waar blijft de menselijke maat. Dat hoor je van hem!

Nieuwsgierig naar de rest van de sprekers?

Bekijk het programma van de Assistant Power Class

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 25 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als privé. In ons uitgebreide aanbod vind je altijd iets dat bij je past!

Bekijk ook

Robotisering secretaresses

Maak kennis met de AI-secretaresse van Microsoft: Cortana

Het gaat niet lang meer duren voordat Microsoft haar virtuele assistent Cortana gaan introduceren. Ze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *