Hét blog voor de ervaren assistant

Wie trouw is aan zichzelf, heeft meer succes!

“De tijd lijkt steeds sneller te gaan”, hoor ik veel mensen om mij heen zeggen. Zelf ervaar ik dat ook zo. Er gebeurt ongelofelijk veel in korte tijd. Zoveel dat je jezelf weleens voorbij vliegt. Met alle verleidingen die voorbij komen, is het dan altijd weer een uitdaging om terug bij jezelf te komen.Vraag jezelf maar eens af: Hoe vaak ben je nu werkelijk jezelf? Hoe vaak word je niet afgeleid door de waan van alledag? Of pas je jezelf aan, aan wat de omgeving van je vraagt of althans wat je denkt dat deze van je vraagt?Ik zie veel mensen om mij heen die uit hun hoofd leven. Ze zijn druk bezig, moeten veel van zichzelf en zijn vooral aan het overleven. De tijd die steeds sneller lijkt te gaan, werkt daarin niet mee. Het zou prettiger zijn om meer rust te hebben, meer te mogen en bewust te kunnen genieten van het leven. Dat is wat er gebeurt als het je lukt om in de hectiek van alledag dicht bij jezelf te blijven en je hart te volgen.Als je jouw hart volgt, ervaar je meer rust en ontspanning en word je meer bewust van wat er om je heen gebeurt. Je wordt alert en helder. En deze helderheid helpt je om de juiste keuzes te maken in je leven.Je hart volgen leidt tot meer passie en plezier
Als je jouw hart volgt, maak je de juiste keuzes en ervaar je meer plezier in je werk en leven. Alles gaat dan “vanzelf” waardoor je ook succesvol bent. Zaken en mensen komen immers “vanzelf” op jouw pad en altijd op het juiste moment. Er gebeuren dingen en je denkt bij jezelf ‘Dat kan geen toeval zijn!’. En dat is het ook niet.Betekent dit dat je in een lotushouding moet afwachten? Nee natuurlijk niet. Aan de ene kant is het hard werken en aan de andere kant ook weer niet. Het gaat erom dat je de stroom kunt volgen. Dat je merkt wat moeiteloos gaat en wat niet? Wat je energie oplevert en wat niet? Het vraagt ook dat je gelooft in mogelijkheden en niets uitsluit. Dat je keuzes durft te maken en je niet laat afleiden of verleiden. En gek genoeg vraagt het ook niets doen en geduld hebben. Het kunnen loslaten en accepteren dat zaken lopen zoals ze lopen. En kunnen wachten op het juiste moment. Weet je het juiste moment te herkennen en belangrijker nog ook te pakken?Hoe herken je het juiste moment en weet je of je op het juiste pad zit?
Maar hoe herken je het juiste moment? En hoe weet je of je op het juiste pad zit? Dit vraagt alertheid en het kunnen herkennen van signalen. Signalen, in welke vorm dan ook, zijn namelijk een goed hulpmiddel. Alleen herken je ze en neem je ze serieus? Ik heb in mijn leven de nodige signalen genegeerd, tot ik een auto-ongeluk kreeg. Dat was letterlijk mijn wake-up call en vanaf dat moment ben ik mijn signalen serieus gaan nemen en herkende ik ze ook steeds beter. Ze helpen mij om dicht bij mijzelf te blijven.Het belangrijkste is te geloven in jezelf
Signalen helpen je om dicht bij jezelf te blijven en je hart te kunnen volgen. Belangrijk hierbij is dat je gelooft in jezelf en ziet wie je bent en wat je kwaliteiten zijn.Hoe zie jij eigenlijk jezelf?
Het is goed om daar eens bij stil te staan, want alles wat je gelooft over jezelf, wordt waar. Zowel de positieve als de negatieve gedachten worden waar. Als je bijvoorbeeld denkt dat je jouw droom niet waar kunt maken, gaat het je ook niet lukken. Je gaat dan namelijk op zoek naar redenen waarom het vooral niet zal lukken. Als je maar goed genoeg zoekt, vind je die redenen altijd. En zo gaat het met alle gedachten en overtuigingen over jezelf, negatief of positief. Het is dus geen overbodige luxe om zo nu en dan eens in de spiegel te kijken en te kijken naar wat je ziet. Wie zie jij in de spiegel?Geschreven door: Diana Verbeek, spreker, trainer, coach en auteur van het boek “Top Wijven” en spreker tijdens het Nationale Secretaresse Congres.

Bekijk het Nationaal Secretaresse Congres

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Waarom een uitstekende assistant MBA-vaardigheden beheerst

Het werken op je gevoel heeft je al jaren ver gebracht. Hoe staat het met …