Hét blog voor de ervaren assistant

Stel jezelf deze vragen om je werkplezier te verhogen

Wil jij jouw werkplezier verhogen? Het is belangrijk om blij en enthousiast te worden van jouw werk. Je bent dan productiever, effectiever en het geeft je plezier en energie. De oplopende werkdruk maakt het echter lastiger om te genieten van je werk.

Welke vragen kan jij jezelf stellen om je werkplezier te verhogen? Maria Schoenmakers, leiderschapscoach en keynote-spreker tijdens de Assistant Power Class, vertelt er meer over.

Hoge werkdruk beperkt jouw werkplezier

Je merkt in de maatschappij dat de werkdruk oploopt, mensen lopen steeds meer tegen spanningsklachten en stress aan. Een van de redenen hiervoor is de krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers hebben moeite om hun werknemers te behouden en vertrekkende werknemers zijn lastiger te vervangen. De taken die overblijven worden verdeeld onder huidige werknemers, waardoor zij harder moeten werken. Herken jij deze situatie? Kijk dan goed naar waar jij enthousiast van wordt en neem leiderschap over je werk…

Bepaal wie je bent en waar je goed in bent

Maria zegt dat je jezelf de volgende vragen kan stellen, zodat je dichter bij jezelf komt en hierdoor meer plezier uit je werk krijgt:

  • Wie ben jij?
  • Waar ben je goed in?
  • Waar word jij enthousiast van en hoe kun je dat integreren in jouw leven én werk?
  • Wie wil je zijn, zowel op je werk als privé?
  • Welke elementen van jouw werk geven plezier en welke kosten energie?
  • Hoe kun jij leiderschap nemen over je werk zodat het je niet volledig leegtrekt?

Als jij jouw taken vormgeeft zodat het past bij jouw antwoorden op deze vragen, groeit je werkplezier. Groeit jouw werkplezier, dan heb jij jouw taken zo gedaan. Het is dus ook erg goed voor je productiviteit en effectiviteit als jij jouw werk op jouw manier vormgeeft.

Creëer stabiliteit en mentale rust

Routines geven stabiliteit en mentale rust. Maria raadt je dan ook aan om deze te creëren in jouw werk en privéleven. Het helpt je om dichtbij jezelf te blijven en om te bepalen wat echt belangrijk voor je is. Als jij weet wat energie kost en hoe je daar doorheen beweegt, werk je effectiever. Hetzelfde geldt voor communiceren over jouw grenzen en hoe je jouw werk doet. Je krijgt het dan sneller voor elkaar en je collega’s weten waar ze aan toe zijn. Het heeft overal effect op, ook op jezelf.

Activeer jouw kracht: Assistant Power Class

Wil je meer weten over de stappen die je kunt nemen om jouw werk op een authentieke en energieke manier uit te voeren? Meld je dan aan voor de Assistant Power Class. Maria Schoenmakers is een van de inspirerende sprekers op dit congres en vertelt meer over groeien in productiviteit en effectiviteit.

Werkplezier verhogen

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *