Hét blog voor de ervaren assistant

‘Van theorie naar reünie’ – deelnemer ‘Teamleider Secretariaat’ aan het woord

Wist je dat gemiddeld ruim een op de drie werknemers een opleiding, training of cursus volgt? Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Van Het Nieuwe Werken (HNW) tot Vergadertechnieken en van Persoonlijke Effectiviteit tot Teamontwikkeling. De opleiding die Bianca Kragten volgde, stelde haar maar liefst 5 dagen op de proef. Bianca begon als management assistente bij Portaal Vastgoed Ontwikkeling en nu is zij daar Project Assistent.

‘Ik was weer toe aan een stevige opleiding. Mijn doel is om minimaal een keer per twee jaar aan een training of cursus deel te nemen’ vertelt Bianca. Je moet bijblijven. ‘Ondanks mijn 30 jaar ervaring, zie je dat dingen veranderen. Jaren geleden in mijn functie als Directiesecretaresse heb ik leiding gegeven en functioneringsgesprekken gevoerd. Het is het heel fijn om ook op dit vlak vernieuwing te ervaren en verfrissend bezig te zijn. Ik vind het dus belangrijk hier tijd voor vrij te maken.’

Praktische Psychologie verrast
‘Mijn persoonlijke doel van de 5-daagse opleiding ‘Teamleider Secretariaat’ was herhaling op een breed vlak. De opleiding bestond niet alleen uit onderwerpen als omgaan en het managen van verwachtingen, rolbepaling, groepsdynamiek, communicatietechnieken en conflicthantering, maar vooral ook uit onderwerpen die de persoonlijke effectiviteit kunnen vergroten. Denk aan praktische psychologie en krachtig profileren. Met name de mogelijkheden van de praktische psychologie hebben mij verrast.’

Eye opener
Op de vraag waarom dit Bianca zo verrast heeft, antwoordt ze: ‘Een vorm van psychologie ben ik nog niet eerder zo in een training tegen gekomen. Het op een andere manier benaderen van mensen, waarbij je niet alleen sneller, maar vaak ook nog een beter resultaat bereikt, is een echte eye opener geweest. Ik ben iemand die heel direct communiceert. Dit kan mensen afschrikken. Tijdens de oefeningen en rollenspellen in de opleiding merkte ik als dat als ik er even iets langer over nadacht en rekening hield met wie er voor mij stond, ik beter overkwam en sneller mijn doel bereikte.’

‘Terug op de werkvloer, waar mijn collega”s gewend zijn aan mijn directheid, kreeg ik wel een aantal opmerkingen als ‘Je bent zeker op cursus geweest!’ te horen. Maar al na een paar dagen kreeg ik complimenten over mijn ‘nieuwe stijl’, het slaat dus wel aan. Ook privé pas ik het toe. Als alleenstaande moeder van twee puberende kinderen, heb ik er al veel profijt van gehad!’

Van theorie naar reünie
‘De opleiding was trouwens veel leuker dan verwacht!’ vervolgt Bianca haar verhaal enthousiast. ‘Ik vond het geweldig! Ik verwachtte bijgespijkerd te worden en natuurlijk is theorie daarin belangrijk. Uiteindelijk is de praktische toepassing hetgeen geweest met de meest impact. In onze groep van 15 personen werd vanaf dag één veel gepraat, persoonlijke cases centraal gesteld en ervaringen gedeeld. We hebben in een relatief korte periode echt een band met elkaar opgebouwd. Met dank aan onze trainer Sabina Brammer! Door haar eigen openheid trok zij ons al snel over de streep. Het was een sterke groep vrouwen met veel verschil in persoonlijkheid en dit gaf een extra dimensie. Via Facebook onderhouden we nog contact met elkaar en een reünie ligt in het verschiet!’

Een half jaar later
‘De opleiding heeft mij niet alleen heel erg geholpen, maar ook erg verrast. Hij was veelzijdig van opzet met een actuele en interessante inhoud. Het sluit erg goed aan bij mij wat er van mij op de werkvloer verwacht werd. De klik met de trainer en vele rollenspellen en de impact die dit met zich mee heeft gebracht, hebben mij positief verrast. Het heeft mij zelfs een duwtje in de rug gegeven bij het aangaan van een confronterend gesprek om een voor mij moeilijke werksituatie op te lossen. Ik pluk nog dagelijks de vruchten van mijn gevolgde opleiding.’

Secretary Management Institute wenst Bianca heel veel succes in haar functie als Project Assistent!Geschreven door Marloes Egberts (nl.linkedin.com/in/marloesegberts)

Ook aan de slag?
Wil je weten of deze training ook zo positief voor jou kan werken? Kijk hier voor een korte introductie en het programma. Je kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs Marjan Muller of Bianca Swinkels via telefoon 040-2 974 947 of e-mail: opleidingsadvies@secretary.nl.

Op de hoogte blijven van ons blog?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …