Hét blog voor de ervaren assistant

Zo ziet jouw toekomst eruit in 2030

eBook Trends 2016 Richard van HooijdonkTradities staan op het punt om te veranderen. Dit komt door de impact van nieuwe technologie op alles wat we doen: of het nu leven, werken of ondernemen is. Alles wat we gewend waren, zal voor altijd veranderen.

Misschien klinkt dit eng, maar zo’n beetje alles wordt slim: steden, sportkleding, mensen en zelfs koeien. Data en slimme algoritmen nemen beslissingen die voorheen door mensen werden genomen. De resultaten hiervan zijn niet alleen betrouwbare voorspellingen en een positieve impact op onze gezondheid, maar ook op de verkeersveiligheid en de efficiëntie van onze fabrieken.

Richard van Hooijdonk – trendwatcher en topspreker tijdens de Assistant Power Class – heeft een eBook samengesteld om je een kijkje te geven in de toekomst van jouw wereld (of bekijk zijn video onderaan dit blog):

  • Allereerst tref je een inspirerend overzicht aan van de grote megatrends die de toekomst van de wereld gaan bepalen (denk aan: robots, drones, Internet of Things, big data en biomimicry).
  • Daarnaast heeft hij baanbrekende trends op een rij gezet binnen verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg, landbouw, transport, logistiek, retail, constructie en onderwijs – om jou te inspireren over een toekomst die zo mooi is, dat je het bijna niet gelooft.
Download het eBook: Trends 2016

Wat betekent dit voor jou als assistant of secretaresse?

Ook jij zal op termijn bijna alles wat je gewend was moeten afleren. Skills waar je vroeger voor langere tijd mee vooruit kon, zijn nu nog maar vijf jaar bruikbaar. Het fenomeen opleiding krijgt een hele andere invulling; een leven lang leren wordt het motto. Veel banen waarvoor we nu worden opgeleid, bestaan straks simpelweg niet meer.

Ook is een nieuwe vorm van management nodig: ‘disruptive management’ – een nieuw type organisatie naast het huidige bedrijf, met een andere cultuur, andere netwerken en nieuwe werknemers die andere eisen stellen aan werk, macht en resultaat. Het bedrijf van de toekomst ziet er compleet anders uit.

Richard van Hooijdonk geeft je tijdens de Assistant Power Class meer inzicht in:

  • De bestemming: jouw organisatie in 2030
  • Hoe ziet de wereld eruit?
  • Hoe gaan we naar ons werk?
  • Innovaties die grote impact gaan hebben op het vak van de assistant
Lees meer over de Assistant Power Class

 

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *