Hét blog voor de ervaren assistant

Secretaresse: zo creëer je in 2016 jouw eigen stijl

Style Counsel Patty Zomer Mylene KroonAls wij ons een voorstelling maken van dit nieuwe jaar dan durven wij te zeggen dat 2016 een jaar van verandering wordt. Het is een in-koppertje en ja, dit wordt al jaren geroepen. Maar toch… dit jaar slaat het, denken wij, in alle heftigheid toe. Het oude werkt niet meer en het nieuwe staat te trappelen van ongeduld.

Waar komt het allemaal vandaan? Uit alle hoeken van het universum. Er wordt zelfs gezegd dat de aarde aan het einde van een cyclus is gekomen en dat daardoor een nieuwe dimensie aanbreekt. We zitten er al een tijdje in. Ja vreselijk spannend allemaal, maar wat betekent dat nu wezenlijk?

2016 draait om bewustwording

Patty en ik werken in de Style Counsel altijd met ‘verandering’ en ‘vernieuwing’ waarbij het niet zozeer om een metamorfose maar over bewustwording gaat: dichter bij jezelf komen. Dichter bij wie je nu bent en hoe je je voelt.

Om door zo’n veranderingsproces te gaan is het goed om te weten waar je nu staat. Sta je op de puinhopen van een aantal jaren destructie? Ben je je eigen verhaal helemaal kwijt of heb je het eigenlijk nog nooit gevonden? Of ben je al een tijdje best goed op weg, maar heb je nog dat laatste zetje nodig?

Wat het ook is, het is allemaal goed! Want je kunt niet ‘veranderen’ als je niet eerst je ervan bewust wordt wat je wilt laten gaan en wat je wilt vasthouden. Het jaar 2016 wordt daarom ook het jaar van de bewustwording.

Mindfulness tips: acceptatie, helderheid, verandering

Een beetje mindfulness kan hierin goed werken:

  • Switch van de aandacht van binnen naar buiten, in plaats van andersom.
  • Zie de realiteit onder ogen
  • Neem geen vecht- of vluchthouding aan, maar ga rechtop staan, kijk in de spiegel en accepteer wat je ziet!

Whoehaa! Het is oké! Haal adem en zie jezelf voor wat en wie je bent; de verandering zit ‘m namelijk in de acceptatie. Als we dat als startpunt nemen kunnen wij, als Style Counsel, vervolgens ook van alles met onze deelnemers. Want vanuit die acceptatie komt helderheid en wanneer het helder is, wordt duidelijk welk beeld je van jezelf hebt. Met dat beeld creëer je dan je eigen stijl.

Dat wordt het jaar 2016. Zoals het wordt gezegd door de stewardess in het vliegtuig; ‘eerst de zuurstof bij jezelf opzetten, dan pas bij de ander’. Je zult merken dat dit een ware opluchting is en dat dit je heel veel ruimte biedt!

Mylène Kroon en Patty Zomer
De Style Counsel

Hoor hun lezing tijdens Nationale Secretaresse Dag 2016

Patty Zomer (TopStylist) en Mylène Kroon (Psycholoog/Personal Coach) verzorgen tijdens Nationale Secretaresse Dag op 21 april 2016 de afsluitende lezing. Zij nemen je mee op een reis door verschillende archetypen (persoonlijkheidskenmerken) en laten zien waar jouw sterke punten liggen. Zowel innerlijk als uiterlijk!

  • Nationale Secretaresse Dag 2016Voel jij je thuis in jezelf?
  • Weet jij hoe je overkomt?
  • Komt wat je van binnen voelt overeen met wat je ziet in de spiegel?
  • Ben je beperkt in je doen en laten, maar weet je niet hoe je dit kunt veranderen?
  • Ben je een fashion victim? Is je kledingkast een samenraapsel van impulsaankopen?
  • Laat jij jezelf zien in alles wat je doet?

Naast deze lezing kies je uit 15 krachtige workshops waarmee je aan je persoonlijke ontwikkeling werkt. Denk aan bijvoorbeeld: ‘Regie over de inbox van je baas en die van jou’, ‘Mindmappen tijdens vergaderingen’, ‘Verbeter je schrijfstijl’, ‘Mensen beter begrijpen (begin bij jezelf)’ en ‘Aardig & assertief reageren’. Hiernaast kan je ook deelnemen aan de extra NLP-competentietraining ‘Duidelijke taal: hoe zeg je wat je bedoelt?’ op 25 april.

Bekijk het programma van Nationale Secretaresse Dag

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *