Hét blog voor de ervaren assistant

Persoonlijk leiderschap als assistant?! Begin eens hier…

Podcasts voor assistants

Persoonlijk leiderschap begint bij wat je écht wilt. Het is voor iedereen, dus ook voor de managementassistent. Klinkt goed? Dan heb je – naast kennis en kunde – vooral inzicht in jezelf nodig; hoe je dingen wel of niet doet.

Vaak ben je door een vervelende situatie pas bereid om aan jezelf te werken. Pas dan doe je een beroep op je persoonlijk leiderschap. Hoe komt dat toch? In deze podcast geeft docent Astrid Kies je tips en tegeltjeswijsheden om aan de slag te gaan met persoonlijk leiderschap.

Ga eens uit je comfortzone in één ding

Als je niet uit je comfortzone gaat, leer je ook niet. Gun het jezelf af en toe onderuit te glijden. Daar is niks mis mee. Toch vinden we het vaak erg om onderuit te gaan. We schamen ons als we iets fout doen, want het moet goed; dat is de gedachte.

Het nastreven van dit perfectionisme is goed, maar laat het je niet in de weg zitten. Leg de lat niet te hoog: 100% haal je bijna nooit, dus leer tevreden te zijn met minder dan 100%. Bij een perfectionist ‘komt het werk nooit af’. Dat is toch best vervelend… Overigens: je bent geen perfectionist maar je gedraagt je perfectionistisch.

Na wrijving komt glans

Simone van Gerwen, managementassistent en sidekick in de podcast, geeft aan dat je kan leren hoe je je onzekerheden wegneemt. ‘Als assistant werk je voor knappe koppen. Dat kan je omhoog tillen maar ook onzeker maken.’

Astrid Kies - docent SMI

Astrid Kies geeft dit speerpunt om mee te beginnen: ‘We hebben verschillende rollen: assistant, moeder, trainer, et cetera. Als moeder reageer je uit reflex. Als assistant is je reflex: geef het werk maar aan mij. Dat is echter niet dienend. Ook niet voor de organisatie, want een burn-out ligt dan op de loer. Stel jezelf dus telkens de vraag: als ik ja zeg tegen dit, is dit dienend voor mij en voor de organisatie?’

Persoonlijk leiderschap? Go for it!

Opleiding Persoonlijk LeiderschapOpleiding Persoonlijk Leiderschap voor assistants

Je hebt de afgelopen jaren allerlei keuzes gemaakt. Past je gekozen richting nog wel bij jou?

Met de opleiding Persoonlijk Leiderschap neem je bewust de regie terug: je ontdekt jouw échte koers en laat – met goed zelfinzicht – de productiviteit op de werkvloer stijgen. Concreet, je maakt een uitgewerkt persoonlijk stappenplan voor jouw toekomst.

Handig overzicht? Download de brochure

Opleiding Executive Assistant: over persoonlijk leiderschap en meer…Opleiding Executive Assistant/PA als strategisch partner

De opleiding Executive Assistant/PA als strategisch partner transformeert jou tot sparringpartner op niveau. Je vergroot jouw persoonlijke vaardigheden zoals leiderschap, leert krachtig communiceren en speelt feilloos in op jouw sterk veranderende omgeving.

Het persoonlijke ontwikkelingsprogramma van deze opleiding leert je hoe je jouw strategische rol optimaal inzet. Ook breid je jouw professionele netwerk uit met vakcollega’s.

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *