Hét blog voor de ervaren assistant

Opleiding Management Assistent Master: what’s in it for me?

De 10-daagse opleiding Management Assistent Master is dé parel onder de opleidingen van SMI. De assistenten die deze intensieve opleiding hebben afgerond zijn laaiend enthousiast. Het heeft ze écht veel meer gebracht dan ze op voorhand dachten. We leggen het je uit.

Samenwerken secretaresse en manager

Wat levert dit groeitraject je op?

Het volgen van een opleiding: je wil er beter van worden én je wil dat jouw organisatie er beter van wordt. Je wil gezien worden en… het moet ook goed staan op je CV.

Daarom is het belangrijk om te weten wat de opleiding je brengt. Dit groeitraject raakt je op persoonlijk én professioneel vlak:

  • Persoonlijk: je verbetert je eigen kennen en kunnen. Je leert veel over jezelf, ontwikkelt een stabielere persoonlijkheid en maakt keuzes die goed voelen. Je weet hoe je anderen positief beïnvloedt en komt gemakkelijker in contact. En niet onbelangrijk (omdat iedereen praat over ‘werkgeluk’): je hebt meer lol in je werk.
  • Professioneel: je verbetert jouw organisatie. Jouw persoonlijke groei zorgt ook voor professionele groei. Je komt met onderbouwde initiatieven, draait op diverse niveaus mee en handelt meer (managers)taken succesvol af. Je bereidt beleidsstukken voor en denkt mee met je manager.

Wat doe je tijdens de opleiding?

Zo’n 300 assistenten hebben in de afgelopen jaren het felbegeerde diploma van de Management Assistent Master behaald. Vaak met bloed, zweet en tranen, maar nog meer met trots, blijdschap en de wetenschap dat zowel zij als de organisatie er béter van zijn geworden.

De assistenten die de opleiding hebben gevolgd, zijn allemaal uit hun comfortzone gestapt, het avontuur aangegaan en hebben ongelooflijk veel geleerd. Ze hebben hard en veel gestudeerd, ze zijn de hele organisatie door geweest voor hun opdrachten. Daardoor hebben zij hun eigen organisatie nog beter leren kennen en heeft de organisatie hen beter leren kennen.

Ook hebben ze een business paper geschreven, waarmee ze de groei ook na de opleiding doorzetten. Lees het blog: ‘Wat levert het schrijven van een business paper je op?

Reacties van cursisten

  • ‘Ongelooflijk wat je in een jaar kunt leren; de inzichten die je krijgt in het bedrijf waar je werkt en wat voor resultaat dit oplevert voor jezelf en het bedrijf. Dat alles onder de deskundige begeleiding van de docent, die je uitdaagt en inspireert, alles in een prima sfeer, met medestudenten van hetzelfde niveau uit totaal verschillende bedrijven. Interessant, leerzaam, verrijkt, verdiept. Goed voor je zelfvertrouwen en ontwikkeling. Een ervaring die ik niet had willen missen. De investering in uren is het zeker waard voor wat het je oplevert.’
  • ‘Een jaar lijkt te kort om je te verdiepen in de stof, maar geeft zoveel verrijking en kennis van het bedrijf waarin je werkt. Discussies met trainer en medecursisten zijn zeer waardevol. Veel geleerd van elkaar. Materie is helder en duidelijk. Veel studie-uren, maar het is ook leuk om te doen. Kortom: fantastische opleiding met geweldige groep mensen.’
  • Lees meer reacties
Management Assistent Master - jaaropleiding HBO+ niveau

Is de Management Assistent Master het waard?

Een volmondig ‘ja’. Want op de beginvraag What’s in it for me? kunnen de assistenten nu antwoorden; een leukere baan met meer inhoud, een enthousiaste manager die nu veel meer taken en verantwoordelijkheden aan mij overlaat.

Durf te investeren in jezelf en de organisatie; gun jezelf de Management Assistent Master. Durf jij het aan?

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Het verschil tussen uitzenden en detacheren – en waarom Sandra van der Pluym voor dat laatste kiest

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren? Zijn dat niet twee termen voor hetzelfde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *