Hét blog voor de ervaren assistant

Zo ontdek je jouw toegevoegde waarde voor je organisatie

Kristine Ates is o.a. coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Op de vraag hoe je je eigen toegevoegde waarde voor een organisatie ontdekt is Kristine heel duidelijk: “Allereerst door reflectietijd te nemen. Jezelf te leren kennen, te observeren. Waar krijg je energie van? Wat zijn jouw kwaliteiten en welke vaardigheden liggen jou het meest?”

Toegevoegde waarde? Draag dit uit!

Volgens haar is het daarna zaak om deze uit te dragen en jezelf persoonlijk en professioneel te profileren. “Persoonlijk leiderschap is echt iets voor management assistenten! Het vak is aan het veranderen. Managers vragen steeds meer van hun ondersteuning.” Volgens Kristine moeten management assistenten steeds vaker zelf keuzes maken, actief meedenken en ondernemend handelen.

Dit vraagt om een eigen visie en strategisch inzicht in jezelf en in jouw organisatie. “Laat zien wat je kunt en waar je voor staat, zodat je zichtbaar bent voor jouw manager, jouw collega’s en jouw klanten. Dan weten ze de juiste persoon te vinden: want dat ben jij! Wacht niet te lang, ontwikkel jouw persoonlijk leiderschap nu dat nodig is.”

Dé 7 eigenschappen

Dr. Stephen Covey beschrijft in zijn boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ hoe je gelukkiger en effectiever in het leven kan staan. Deze leiderschap-goeroe is een enorme inspiratiebron voor Kristine. Waarom eigenlijk?

Ze legt uit: “Covey heeft wat mij betreft de essentie van effectief persoonlijk leiderschap beschreven. Je hebt het leven grotendeels in eigen hand, jij zit achter het stuur des levens. Hij geeft mooie tools om jezelf te versterken, zodat je en de juiste richting kiest en ook daadwerkelijk in actie komt.”


Aan de slag? Deze workshops helpen je verder!

Kristine Ates heeft verschillende boeken geschreven voor managementondersteuners en begeleidt velen van hen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Zij verzorgt op 16 april tijdens de Nationale Secretaresse Dag 2015 de volgende workshops:

1. Soepel omgaan met weerstand (workshop B)

  • Help, ze vinden mijn idee niks!
  • Meebewegen in plaats van duwen en trekken
  • Hoe buig je weerstand om naar positief gedrag?
  • Hoe krijg je mensen met jou mee?

2 Persoonlijk Leiderschap (workshop G)

  • Wie ben ik, waar sta ik voor en welke richting wil ik op?
  • Wat zijn de 7 eigenschappen van persoonlijk leiderschap?
  • Wat is mijn unieke toegevoegde waarde en hoe zet ik die in de organisatie in?
  • Gericht op de toekomst van het secretaressevak

Over Kristine Ates

Kristine Ates is trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Tijdens haar trainingen en workshops begeleidt zij deelnemers op een manier waarbij openheid, veiligheid, humor, diepgang, confrontatie, kennis, nuchterheid en veel afwisseling centraal staan. Haar drive is om het beste in mensen en teams naar boven te halen en ze op die manier een stap verder te brengen.

Bekijk het workshop programma tijdens de Nationale Secretaresse Dag

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *