Hét blog voor de ervaren assistant

Er was eens ondersteuner met een offline hobby…

In een drukke wereld met een constante informatiestroom leefde eens de ijverige ondersteuner Kim. Ze werd dagelijks overspoeld met e-mails, appjes, telefoon en andere verstoringen. Kim stond continu aan, terwijl ze maar ongeveer een klein uurtje écht kon concentreren… Ze verlangde naar een moment van rust.

Kim was zich er goed van bewust dat haar brein niet continu aan kon staan en dat haar lichaam niet gemaakt was om de hele dag stil te zitten. Al die prikkels beperkten bovendien haar creatieve ideeën. Toch zat ze bijna de hele dag op haar bureaustoel achter haar computer. Net zoals al haar andere collega’s van het secretariaat. Het was tijd voor verandering…

Sprookje offline hobby van ondersteuners

En gelukkig, ze ontdekte dat haar brein ‘gereset’ kon worden met iets heel simpels: een korte pauze als hersteltijd. Een regelmatige korte offline pauze bleek dé oplossing om haar stress te verminderen, haar brein weer ‘open’ te zetten en dus ook haar creativiteit tot leven te brengen. Slechts twee offline pauzeminuten per uur waren genoeg!

Met een diep verlangen om een iets ander werkritme aan te nemen en bewuster te vertragen, begon Kim stap voor stap met het veranderen van haar gewoontes. Ze besefte dat het vooral belangrijk was om te luisteren naar haar lichaam en brein. Soms betrapte ze zichzelf er nog weleens op dat ze langer doorwerkte dan goed voor haar was, waardoor ze minder scherp werd en dingen over het hoofd zag. Maar ze leerde om op tijd pauze te nemen.

Kim begon een blokje om te wandelen, even in de tuin te zitten, wat te rommelen in huis of op kantoor wat korte rek- en strekoefeningen te doen. Ze nam de tijd om te lezen en haar omgeving bewust waar te nemen. Oftewel: ze maakte tijd voor een offline hobby. Dit gaf haar brein een welverdiende mentale time-out.

Door zich af en toe te ontkoppelen van de gehaaste digitale wereld, kwam Kim terecht in de betoverende wereld van offline bezigheden. Op deze manier leerde ze de kunst van de balans tussen inspanning en ontspanning. Het opladen van haar batterij werd niet langer constant beïnvloed door informatiestromen. Dat bracht inzicht en creativiteit met zich mee. Ook de informatiestromen waren weer een welkome bron van kennis waarmee ze met een fris brein aan de slag kon.

Kim werkte productiever en gelukkiger.

Het eind.

Vraag nu gratis aan: de offline opleidingsgids (en notebook in één)

Gratis opleidingsgids voor secretaressesAls je net zoals Kim soms even niet digitaal wil zijn en van bovenstaand sprookje werkelijkheid wilt maken, vraag dan ons handige A5 notebook aan. Ideaal voor creatieve ideeën tijdens je werk of onderweg. Of leg het naast je bed en schrijf je plotselinge ingevingen op voor een goede nachtrust.

De andere kant van het notebook bevat een bondig overzicht van assistant opleidingen die je verder helpen in jouw ontwikkeling. Zo blijf je jezelf prikkelen om je verder te ontwikkelen!

Vraag het gratis notebook aan (op=op)

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Het verschil tussen uitzenden en detacheren – en waarom Sandra van der Pluym voor dat laatste kiest

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren? Zijn dat niet twee termen voor hetzelfde …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *