Hét blog voor de ervaren assistant

Geslaagd met het hoogste punt ooit: het verhaal van Simone van Gerwen

In 2013 legde ik voor de eerste keer de folder van de opleiding ‘Management Assistent Master’ onder de neus van mijn toenmalige operationeel directeur. Zij was onder de indruk van mijn leerambitie, maar vond de opleiding te zwaar voor mijn rol binnen Equipe; “als je klaar bent met deze studie ga je vast ergens anders solliciteren en ik wil je niet kwijt….”. Ik droop af, maar liet de folder in mijn bakje liggen.

Tijdens mijn beoordeling met de algemeen directeur in 2016 kwam de opleiding weer ter sprake. Hij vroeg mij de folder te pakken, las het door en vond het een goed idee. Een week later was ik ingeschreven. Het is maar goed dat ik destijds geen groen licht kreeg; achteraf kan ik zeggen dat 2013 niet het juiste jaar zou zijn geweest om aan de opleiding te beginnen. Buiten dat mijn kinderen nog erg jong waren (en daardoor veel aandacht vroegen), stond Equipe Zorgbedrijven aan de vooravond van een enorme groeispurt, met alle interessante zaken die daarbij komen kijken. Ik had geen mooier leerjaar kunnen kiezen dan afgelopen jaar.

De diepte in

Ik wilde deze opleiding graag doen om mezelf uit te dagen. Ik miste de uitdaging binnen mijn functie. De passie overigens niet. Ik wilde meer de diepte in. En kijkend naar de toekomst; wat als ik over 5 jaar zou willen switchen van werkgever? Ik zou een goede referentie hebben en mijn cv zou laten zien dat ik een zeer loyale werknemer ben met (tegen die tijd) bijna 20 dienstjaren binnen Equipe. Maar een echte ontwikkeling zou niet te zien zijn.

Elke schooldag was een klein feestje!

En dan komt de eerste schooldag… Met een toch wel gespannen buikgevoel stapte ik het lokaal binnen. Had ik hier wel goed aan gedaan? Kan ik dit wel? Kan ik er nog onderuit? De klas was ‘klein’ met 7 studenten in totaal, achterin verstoppen kon dus niet :). Ik moest ook even wennen aan de directheid van onze lerares. Maar wat heb ik een geweldig jaar achter de rug. Druk; ja zeker. Vooral aan het eind van het lesjaar. Ik ben een perfectionist en hoewel ik de opdrachten steeds elke maand netjes had gemaakt heb ik toch nog veel tijd in het samensmelten tot een scriptie gestoken. Maar ik heb het niet als vervelend druk ervaren. Ik vond de lesstof namelijk herkenbaar, interessant en daarmee erg leuk! En wellicht mede doordat het zo’n kleine klas was hebben we ook veel van elkaar geleerd en lief en leed met elkaar gedeeld. Er zijn tranen van verdriet en tranen van vreugde geweest. En voor de juf heb ik veel respect gekregen, vooral doordat ze erg goed en snel kan schakelen van theorie naar praktijk. Uiteindelijk was elke schooldag een klein feestje!

Bewust transformeren

‘Van goed naar beter – bewust transformeren’ luidt de titel van mijn scriptie. Deze titel heeft betrekking op zowel Equipe als mezelf. Mijn scriptie gaat over Equipe en haar bewuste transitie om ‘van goed naar beter’ te gaan. Maar ook ik heb een transitie ‘van goed naar beter’ doorlopen. Bewust, in die zin; ik heb me bewust voor deze opleiding ingeschreven. Maar ik was me er niet van bewust dat het me zoveel kennis zou brengen. Vooral het deel over leiderschap, de kernkwadranten en de Roos van Leary hebben me erg veel inzichten gebracht. Ik snap vaak waarom mensen iets zeggen of doen en weet daar beter mee om te gaan. De twee heren waar ik voor werk gaven al eerder aan dat ze het op prijs stellen als ik meer van mezelf laat horen. Deze opleiding heeft me het vertrouwen gegeven om dat ook te doen.

Geslaagd met hoogste cijfer ooit: een 9,9

En dan is het klaar, de scriptie is ingeleverd en begint het wachten op de uitslag. Dat ik geslaagd was wist ik eigenlijk al wel, je bespreekt regelmatig je opdrachten en de feedback was meestal goed. Maar toch blijft het spannend tot aan de dag van de diploma-uitreiking. En dan blijk je het hoogste punt ooit gescoord te hebben; een 9,9! Ik kan het nog steeds maar moeilijk bevatten. Ik heb zo veel leuke felicitaties en reacties gekregen! Mijn bericht hierover op LinkedIn is meer dan 9500 keer bekeken. Het voelt zo onwerkelijk.

Ik heb mezelf uitgedaagd om het beste van mezelf te laten zien; dat het zelfs mijn eigen stoutste verwachtingen overtrof maakt dat ik deze opleiding met veel trots heb afgesloten.

Dit blog is geschreven door Simone van Gerwen, directiesecretaresse bij Equipe Zorgbedrijven. In september 2017 is zij met het hoogste cijfer ooit geslaagd voor de opleiding Management Assistent Master.


Meer weten over de jaaropleiding Management Assistent Master?

Management Assistent Master - jaaropleiding HBO+ niveau

De opleiding Management Assistent Master in het kort: gedurende één jaar krijg je perfect inzicht in het werkveld van jouw manager. Je neemt een (groot) deel van zijn/haar taken over en communiceert op gelijkwaardig niveau. Daarnaast maak je een gigantische stap in jouw persoonlijke ontwikkeling. Deze jaaropleiding biedt je dus management-, bedrijfskundig én persoonlijk inzicht.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Integer handelen - opleiding bestuurskunde

Integriteit binnen overheden: niet meer dan normaal… toch?

Als bestuurssecretaresse hoor je van alles in vergaderingen, werk je met persoonlijke en gevoelige informatie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *