Hét blog voor de ervaren assistant

Energie management: de gouden tip om de beste keuzes te maken

Máyana van Noort – specialist op het gebied van energy management – geeft ons de gouden tip om jouw energiepeil op niveau te krijgen: laat je hart en hoofd samenwerken. “Zo maak je de beste keuzes die een positieve impact op jouw energiepeil hebben.” Het maakt volgens haar niet uit of dit nu keuzes zijn op het gebied van werk, voeding, beweging of relaties.

“Wanneer ik mijn energiepeil voel zakken dan check ik of ik ergens iets over het hoofd of over het hart zie. En soms is het ook zo simpel dat mijn lichaam rust nodig heeft na zware inspanning.”

Het heeft dus volgens Van Noort vooral te maken met het respecteren van je eigen grenzen. “Niet als een bescherming tegen de invloed van de buitenwereld, maar vanuit respect en liefde voor wie ik ben.”

Positieve en negatieve energie

We vragen Máyana waar zij nou energie van krijgt. “Ik krijg energie wanneer ik me geïnspireerd voel, en ik blij ben met wie ik ben en wat ik doe. Zowel op werkgebied als op privégebied. Als deze twee gebieden op een natuurlijke manier in elkaar overlopen en aanvullend aan elkaar zijn, klopt het voor mij. Ik krijg energie wanneer dat wat ik zeg of doe in lijn ligt met wie ik authentiek ben.”

En hoe schakelt ze negatieve energie dan uit? “Door te accepteren dat het er is en dat “t een onlosmakelijk onderdeel van het leven is. Door me er niet mee te identificeren want dan zwelg ik er in en door het ook niet te onderdrukken. Hierdoor krijgt het juist meer vat op me en dat kost weer energie.”

Volgens Máyana maakt het willen dat het er niet is niet dat het verdwijnt. “Juist door de verantwoordelijkheid op je nemen voor hoe jíj er mee omgaat, kan je er wat mee. Afhankelijk van hoe jij er mee omgaat, kan de negatieve energie minder tot geen impact meer op je hebben. Maar dan moet je eerst erkennen dat het er is. Of dat nu in jezelf is of om je heen.”

Over Máyana van Noort

Máyana van Noort is auteur, counselor, trainer en zangeres. Met haar unieke werkvomen nodigt ze mensen uit om een krachtige shift te maken in hun fundamentele levensinstelling. Hierdoor ontstaan er nieuwe groei- en ontwikkelingsmogelijkheden welke direct van invloed zijn op het dagelijks handelen.

Haar visie op groei- en ontwikkeling van de individu als essentieel onderdeel van de maatschappij en bedrijfscultuur heeft zij verpakt in haar trainingen Energy Management. Deze trainingen worden inmiddels door diverse bedrijven in verschillende landen ingezet om cultuurveranderingen vanuit kracht en potentieel in gang te zetten.

Meer interessante blogs ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *