Hét blog voor de ervaren assistant

Kerst- en eindejaarsgeschenken in een tijd van hybride werken

Na twee bewogen jaren was 2022 het jaar waarin men meer vertrouwen kreeg in hybride werken. Het brengt veel voordelen met zich mee, maar ook de nodige uitdagingen. Door de verschillende werkritmes en diverse werkplekken zie je elkaar niet dagelijks, misschien niet eens wekelijks. Smalltalk bij de koffieautomaat of het toilet zijn niet meer vanzelfsprekend en ook het uiten van waardering door middel van bijvoorbeeld complimenten gaat hierdoor minder makkelijk.

secretaresse op laptop met geschenk cadeau kerstboom

De hybride manier van werken is de afgelopen jaren onontkoombaar geworden. De verwachting is dat we dit ook in de toekomst blijven doen, maar hoe houd je verbinding met jouw medewerkers en collega’s?

Verbinding

Dit is een woord dat je misschien vaak hoort, maar wat in de afgelopen jaren pas echt lading heeft gekregen: zorg dat je in verbinding blijft met je collega’s en werknemers.

De decembermaand is hier een perfect moment voor. Wanneer het einde van het jaar in aantocht is, is het voor veel mensen tijd om eens stil te staan bij het afgelopen jaar. Er is veel werk verzet, des te belangrijker is het om je waardering te uiten. Hoe laat jouw organisatie zien dat het het de medewerkers waardeert? Met het geven van een kerst- en eindejaarsgeschenk toon je jouw waardering en laat je iemand voelen: Hey, ik denk aan je!

De uitdaging is: hoe krijgen bedrijven kerst- en eindejaarsgeschenken bij hun medewerkers in een tijd van hybride werken? Topgeschenken.nl – partner van het Nationaal Secretaresse Congres 2023 – deed onderzoek onder een deel van haar zakelijke relaties.

Bezorging aan huis of op locatie?

Uit dit onderzoek blijkt dat het merendeel van de klanten hybride werkt: er is vooral sprake van gedeeltelijk thuiswerken. Toch worden geschenken nog vaak op kantoor bezorgd, zodat er zelf een moment van overhandiging is. Uitzonderingen zijn de lockdown of andere omstandigheden waarbij op kantoor werken niet mogelijk is.

30% Kiest er wel voor om de geschenken bij de medewerkers thuis te laten bezorgen. Zij genieten van het gemak om op afstand toch dichtbij te kunnen te zijn. Vaak worden geschenken gepersonaliseerd, waardoor er toch een persoonlijke boodschap overkomt.


Dit blog is geschreven door onze partner Topgeschenken.nl.
Eindejaarsgeschenken

“Topgeschenken.nl kent een ruim assortiment. Het is eenvoudig om bulkbestellingen te plaatsen en zo op een eenvoudige manier geschenken bij de medewerkers thuis te krijgen, super handig in de tijd van hybride werken”

“Omdat je sommige geschenken kan personaliseren, kun je de boodschap op het product kwijt. Onze relaties stuurden wij al jaarlijks een persoonlijke boodschap op een fles champagne, om te proosten op het afgelopen jaar. Dit jaar sturen we dit ook aan onze medewerkers”

“Topgeschenken.nl heeft goed ingespeeld op de situatie van het hybride werken. Geschenken thuis laten bezorgen kon al tijden, maar met een ruim assortiment aan brievenbus kerstgeschenken hoeft de medewerker ook niet thuis te zijn om het pakket aan te nemen. Zo zijn wij gegarandeerd van een verzending vóór de kerstdagen.”

“Wij vinden het persoonlijk overhandigen van het geschenk belangrijk, daarom laten wij de geschenken bezorgen op kantoor. De managers delen de geschenken uit en voegen hier een persoonlijke blijk van waardering aan toe.“

Bestel een passend geschenk

Bekijk ook eens de kerst- en eindejaarsgeschenken op Topgeschenken.nl. Met een paar klikken heb jij niet alleen een passend geschenk voor die ene collega of zakenrelatie geregeld, maar heb je ook een glimlach bezorgd op het gezicht van de ontvanger.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *